Seçim 2023

Evrensel başyazarı: Halka verecek bir vaadi kalmayan Erdoğan, boşluğu hakaret ve küfürle dolduruyor

14 Nisan 2023 07:08

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin seçim beyannamesini açıkladığını belirterek, "Seçim sathı mailinde son düzlüğe girilirken halka hiçbir yeni özgün vaatte bulunamayan Erdoğan, bu önemli handikabını söylemdeki hakaret ve küfür dozunu artırarak kapatmaya çalışıyor.

Erdoğan bunu her zaman yapıyor, ne zaman sıkışsa böyle yapıyor denebilir. Böyle diyenler haklı da olur. Ama bu seferki sıkışıklık AKP için bir varlık yokluk sorunu olması nedeniyle bu hakaret ve küfür üslubunun sadece üslupta kalmayacağını da gösteriyor" diye yazdı.

Cumhur İttifakı'nın halka verebileceği yeni bir vaadi olmadığını kaydeden Çaralan, "Öyle olunca iktidarı elinde tutanlar böylece; ırkçı ve radikal dinci yaklaşımlar etrafında gündemler oluşturarak seküler yaşamı benimseyen kesimleri sindirmeyi amaçlarken öte yandan da halkın deprem, açlık, yoksulluk, barış, demokrasi, özgürlükler, emek mücadelesi gibi üstünde tartışılması gereken gerçek sorunlarını gündemden düşürmeyi amaçlamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...