Dünya

Eski Yunanistan Başbakanı ve Miçotakis'in partideki selefi Samaras, Erdoğan'a "korsan" diyerek Atina ziyaretine karşı çıktı

26 Kasım 2023 11:20

T24 Dış Haberler

Eski Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi'nde Başbakan Kiryakos Miçotakis'in selefi Antonis Samaras, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinin bir hata olacağını söyledi. 

Samaras, Kathimerini'ye verdiği söyleşide Erdoğan'a "korsan" demeye devam etti. 

Erdoğan'ın gelecek haftalarda yapacağı Atina ziyaretine karşı olduğunu ifade eden Samaras, göçmen akımının Türkiye tarafından manipüle edildiğini ve Yunanistan'a karşı bir "şantaj aracı" olarak kullanıldığını belirtti. 

Atina-Türkiye hattında gündemde olan göçmen anlaşmasına da atıfta bulunan Samaras, "Türkiye son yıllarda kaç 'anlaşma imzaladı hatırlıyor musunuz? Hiçbirine uydular mı?" diye sordu.

Samaras, "Sayın Erdoğan Batı ile açık bir çatışmaya girdi. ABD ile, bir bütün olarak Avrupa ile, İsrail ile, şimdi de Almanya ile. Birkaç gün önce İsveç'in NATO'ya katılımını yine engelledi" diye konuştu. TBMM Dışişleri Komisyonu'nda geçen hafta görüşülmeye başlanan İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi üzerindeki müzakerelerin ertelenmesi kararlaştırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanlar, Yunanistan ve Türkiye arasındaki 5. Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı için 7 Aralık'ta Atina’ya gidecek.