Gündem

Hulusi Akar'dan Sezgin Tanrıkulu mesajı: Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira ediyorlar

Fotoğraf: DHA

19 Eylül 2023 17:52

İstanbul Valisi Davut Gül, 19 Eylül Gaziler Günün nedeniyle düzenlenen yemek programında gazilerle bir araya geldi. Programa katılan Eski Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Utanmadan, sıkılmadan alçakça Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira edebiliyorlar, laf atabiliyorlar. Maalesef bazıları bir yerlerden aldıkları talimatlar çerçevesinde bazılarının yönlendirmesiyle aynı şeyleri tekrar tekrar temsilen tekrarlıyorlar. Bu gerçekten büyük bir alçaklıktır, büyük bir şerefsizliktir. Türk Silahlı Kuvvetleri bunlara layık değil" dedi.

DHA'nın aktardığı habere göre, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İstanbul Valisi Davut Gül, yemek programında gazi ve yakınlarıyla bir araya geldi. Bakırköy’de özel bir otelde düzenlenen yemeğe Eski Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

"Utanmadan, sıkılmadan alçakça Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira ediyorlar"

Gazi ve şehitlere önem veren, Türkiye kadar başka bir ülke olmadığını da söyleyen Akar, "Bizim buradaki yaptığımız mücadelede gerçekten hiçbir ülkede, hiçbir ordunun göstermediği kadar büyük bir hassasiyetle büyük bir dikkatle masum insanlara zarar vermemek için çevreye zarar vermemek için hiç kimseye teröristler dışında herhangi bir şekilde müdahalede bulunmamak, hiçbir ordunun, hiçbir devletin almadığı kadar hem planlama safhasında hem de icra safhasında azami tedbir alınmaktadır, alınıyor, alınacak. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Bazı kendini bilmezler, insani ve vatandaşlık değerlerini kaybeden bazıları, maalesef hem insani değerlerini kaybetmiştir hem de vatandaşlık değerlerini kaybetmiştir. Utanmadan, sıkılmadan alçakça Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira edebiliyorlar, laf atabiliyorlar. Binlerce defa tekrar tekrar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ne yapıp, ne yapmadığı çok açık ve seçik bir şekilde kamuoyunda paylaşılmış olmakla beraber maalesef bazıları bir yerlerden aldıkları talimatlar çerçevesinde bazılarının yönlendirmesiyle aynı şeyleri tekrar tekrar temsilen tekrarlıyorlar. Bu gerçekten büyük bir alçaklıktır, büyük bir şerefsizliktir. Türk Silahlı Kuvvetleri bunlara layık değil" dedi.

"Avrupa Parlamento raporlarında Türkiye'ye karşı kışkırtıcı sözler söylüyorlar"

Hulusi Akar, "Avrupa Birliği'nin Avrupa Parlamento raporlarında Türkiye'ye karşı kışkırtıcı sözler söylüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kendi 7 iklim, 3 kıtada at koşturmuş, adaleti, istikrarı, medeniyeti, bütün önemli olanlara taşımış olan atalarımızdan aldığımız ilhamla gerekirse kendi kriterlerimizle, İstanbul kriterleriyle, Ankara kriterleriyle yola devam edeceğimizi sayın Cumhurbaşkanım açıkça söyledi. Bu yoldan da bizim herhangi bir şekilde dönmemiz söz konusu değil.

"Bizim Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta hak ve menfaatlerimiz var"

Bizim herhangi bir şekilde itilmeye tahammül etmeyeceğimizi, edemeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım. Bunun dışında bizim Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta hak ve menfaatlerimiz var. Uluslararası hukuk çerçevesinde hakkımız neyse, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yapılması gerekenleri yaptık, yapacağız. Biz dostluk diyoruz. Biz diyalog diyoruz. Bir barış diyoruz. Görüşmeler yoluyla ben sorunların çözülmesi diyorum. Fakat diğer taraftan da hiçbir şekilde haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz" diye konuştu. 

"Ahlaksızca 2 milyar insanın kutsal kitabına, Kuran-ı Kerim'e karşı saygısızlık gösteriyorlar"

İsveç'in NATO’ya girme süreciyle ilgili konuşan Akar, "Avrupa Birliği, NATO, İsveç konuşuyorlar, görüşüyorlar. Biz burada kişilik ve kimlikli politikalarla ülkemiz ve milletimizin 85 milyon, 88 milyonun hak, hukukunu savunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın yapmaya çalıştığı şey bu. İsveç NATO'ya girsin, bizim için sorun değil. Fakat İsveç'in taahhütleri var; bize verdiği taahhütler var, Madrid’de verdiği taahhütler var bunları yerine getirsin diyorum. Bunlar ahlaksızca 2 milyar insanın kutsal kitabına, Kuran-ı Kerim'e karşı büyük bir saygısızlık gösteriyorlar, terbiyesizlik gösteriyorlar. Cumhurbaşkanımıza karşı, Türkiye'ye karşı ağza alınmaz laflar söylüyorlar. Bunların hepsi bir tarafa bırakılıyor. İsveç NATO'ya girsin. Girsin, fakat görevlerini yapsın. Böyle dostluk olur mu? Böyle ittifak olur mu? Böyle müttefiklik olur mu? diyoruz biz. 

"Biz iki devlet, tek milletiz; herkes bunun farkında olsun"

Akar, "Azerbaycan bizim, ebedi kardeşimiz. Biz iki devlet, tek milletiz. Bunun farkında olsun herkes. Bu konuda yapılması gereken ne varsa biliyorsunuz... Evleri, toprakları, işgal olmuş Azerbaycanlı kardeşlerimiz tahammül ettiler, sabrettiler 30 yıl. Fakat artık tahammül sınırını aştı ve yeter demek suretiyle sayın Cumhurbaşkanımız Azerbaycanlı kardeşlerimize 'yalnız değilsiniz' demesiyle 44 günde gereken yapıldı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz evlerine ve topraklarına döndüler. Barış teklifi söz konusu, barış eli söz konusu. Bizim temennimiz, dileğimiz de Ermenistan'ın uzatılan barış elini boş döndürmemesi" dedi. 

Şu anda hem Rusya hem de Ukrayna ile görüşebilen tek ülke Türkiye. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın Zelenski'yle hem sayın Putin ile sürekli görüşmek suretiyle akan kanın durması için çalışıyor. Yapmaya çalıştığımız şey bir an önce barışın, huzurun gelebilmesi için görüşmelerin başlaması. Fakat maalesef batıda bu konuda bir anlayışsızlık var. Bu ambargolarla ambargo benzeri açık, kapalı tedbirlerle Türkiye'ye karşı alınan uyarmaların sadece bizi değil, aynı zamanda NATO'yu da zayıflattığını, yarın herhangi bir ihtiyaç olduğunda, NATO'nun sıkıntı duyacağını kendilerine tekrar tekrar hatırlatıyoruz" diye konuştu. 

Tahıl Koridorunun tekrar açılması için çaba gösterdiklerini dile getiren Akar, "Parasını verdiğimiz halde uçakların alınamayışı, bazı malzemelerin verilmeyişi gerçekten ibretlik olaylardır. Bunları da herkesin yüzlerine tekrar tekrar söylüyoruz. Burada insani yardımlarımızı yaptık, yapıyoruz. Tahıl konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Bildiğiniz gibi hala göstermeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız devamlı görüşmeler suretiyle bu yolun tekrar açılması için çalışıyor. Kapatıldı biliyorsunuz. Çünkü bu çok önemli Afrika'da insanların çok ciddi şekilde açlık sorunu var. Bunların düzelmesi, onların ihtiyaçlarını karşılaması büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.