Dünya

Esir eski ABD askerleri Rus televizyonuna çıkarıldı

"Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum"

18 Haziran 2022 10:00

Ukrayna'ya gönüllü olarak savaşmak için gittikten sonra ortadan kaybolan iki ABD vatandaşı, Rus devlet medyasına çıkarıldı.

Eski asker olan Alex Drueke ve Andy Huynh'un ortadan kaybolmasının ardından Rus ordusu tarafından yakalanmış olabilecekleri düşünülüyordu. Rus medyası tarafından paylaşılan görüntüler endişeleri doğruladı.

Associated Press'in aktardığına göre ofise benzeyen bir odada görüntülenen Drueke, Rus kamerası aracılığıyla annesine bir mesaj göndererek, "Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum. En kısa sürede evde olmayı umuyorum. Benim için köpeğimiz Diesel'i sev. Seni seviyorum" dedi.

Rus devlet televizyonu RT, ABD vatandaşlarının Harkov bölgesine bir çatışma sırasında ekipten ayrıldığını; ormandan çıktıktan sonra bir köyde Rus devriyesine teslim olduklarını aktardı. 

Rus televizyon ağı VGTRK de iki ABD'linin Rusça "Ben savaşa karşıyım" dediği kısa videolarını yayınladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby çarşamba günü, iki ABD vatandaşının Ukrayna'da kaybolduğunu doğrulayamadıklarını belirtirken, ''Bu doğruysa onları bulmak için her şeyi yapacağız'' dedi. 

Kirby, ''Burada bir savaş alanından söz ediyoruz. Eğer Ukrayna'ya destek vermek istiyorsanız daha güvenli ve aynı etkiye sahip başka yollar da var'' dedi.

Geçen günlerde iki Britanya vatandaşı Ukrayna için savaşırken yakalanmış ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından idam cezasına çarptırılmıştı.