Dünya

Esad: Erdoğan ile neden buluşalım, bir şeyler içmek için mi?

"Suriye'deki terörizm Türkiye'den kaynaklanıyor"

10 Ağustos 2023 11:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "Onun istediği şartlarda görüşmeyeceğini" açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'deki terörün Türkiye'den kaynaklandığını savunurken, "Erdoğan ile neden buluşalım? Bir şeyler içmek için mi?" dedi. 

Esad'ın, Sky News Arabia'ya verdiği, Türkiye-Suriye ilişkileri hakkındaki düşüncelerini de içeren röportajının tamamı yayımlandı. 

Esad, kendisine yöneltilen soru üzerine, "Amacımız Türk güçlerinin Suriye topraklarından çekilmesi, Erdoğan'ın amacı ise Türkiye'nin Suriye'deki işgalini meşrulaştırmak. Erdoğan'ın koşulları altında bir görüşme gerçekleşemez" diye  konuştu.  

Suriye'deki terörizmin Türkiye'den kaynaklandığını savunan Esad, "Erdoğan ile neden buluşalım? Bir şeyler içmek için mi?" ifadesini kullandı.

Ayrıca Esad, Birleşmiş Milletler ile Suriye'ye geri dönüş projelerinin görüşülmeye başlandığını da belirtti.

Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için Esad ile görüşebileceğini söylemişti. Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Biz Esed’le görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı. Suriye’de Esed maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz, çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz."

TIKLAYIN - Erdoğan: Esed’le görüşmeye kapalı değiliz