Gündem

Eros davası 13 Mart'ta görülecek

"Tüm hak savunucularının, adaletten yana olan herkesin davaya katılımını bekliyoruz"

12 Mart 2024 11:18

İstanbul Başakşehir'de Eros isimli kediyi işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması yarın (13 Mart Çarşamba) saat 10.30’da, İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde görülecek.

TIKLAYIN - Kediyi döverek öldürüp "stresliydim" demişti: İyi hal indirimi uygulandı ve serbest kaldı!

İstanbul Başakşehir'de bulunan "Ağaoğlu My World Europe" sitesinde, 1 Ocak sabaha karşı 03.15 sıralarında İbrahim Keloğlan, asansörde karşılaştığı Eros adlı kediyi tekmeleyerek katletmiş, güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrasında açılan davanın ilk duruşmasında "iyi hal indirimi" alarak serbest bırakılmıştı.

Bianet'in haberine göre, "Hayvanlar için Adalet" diyerek duruşmaya çağrı yapan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, "Tüm hak savunucularını, adaletten yana olan herkesi davet ettiğimiz bu davaya katılımınızı bekliyor, hayvanlar ve hakları için sesimizin daha güçlü çıkması için sizi de dayanışmaya çağırıyoruz. Başka “Eros’ların” şiddet görmemesi, katillerin serbest bırakılmaması için onların sesi olmak zorundayız" dedi.

Yaşam İçin Yasa'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Çünkü:

5199 sayılı kanunun hayvanları korumadığını biliyoruz. Katilleri ve tecavüzcüleri serbest bırakan mevcut kanunu değil, hayvan hakları yasası istiyoruz.

5199 sayılı kanunun, belediyelerin hayvanlara yönelik işlediği suçları cezasız bıraktığını ve resmi kurumlarca uygulanan şiddetin, katilleri cesaretlendirdiğini biliyoruz.

Kapalı kapılar ardında hazırlanan "katliam ve soykırım yasası"nın meclisten geçmesi için yerel seçimlerin bitmesinin beklendiğinin farkındayız. SP’nin sunduğu, iktidar ve küçük ortakları tarafından desteklenen yasa tasarısının sokakta yaşayan tüm hayvanların tecrit ve ölüm kamplarına hapsedilmesi demek olduğunu biliyoruz.

"Her güne başka bir bakımevi katliamı, başka bir tecavüz ya da cinayet ile uyanmamak için, hayvanlara haklarının teslim edilmesi için siz de bize katılın; hayvanlar için dayanışmaya destek verin."

Duruşma Tarihi: 13 Mart Çarşamba
Duruşma Saati: 10:30
Duruşma Yeri: Küçükçekmece Adalet Sarayı, 16. Asliye Ceza Mahkemesi/İstanbul"

TIKLAYIN - Eros'un öldürüldüğü yerde protesto: Sitede katil istemiyoruz