Gündem

Erkek şiddeti | Can güvenliği için kızını çocuk esirgemeye verdi, kapısının önüne duvar ördü; Dilek Acu şimdi de elektronik kelepçe talebinde bulundu

31 Ocak 2024 07:39

Ahmet Çelik tarafından uğradığı şiddet nedeniyle kızını Çocuk Esirgeme Kurumu’na veren, evine kamera taktıran, kapısının önüne beton barikat kuran Dilek Acu, bu defa “elektronik kelepçe” talebinde bulundu. Mahkeme, Ahmet Çelik’in Dilek Acu’nun bulunduğu her yere 750 metreden daha fazla yaklaşmaması için 3 ay ‘elektronik kelepçe’ uygulanmasına karar verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, İstanbul Eyüpsultan’da yaşayan Dilek Acu (42), 15 yıl önce tanıştığı Ahmet Çelik’le (43) birlikte yaşıyordu. Çiftin birlikteliklerinden bugün 14 yaşında olan bir kız çocukları dünyaya geldi. İddiaya göre Ahmet Çelik, Dilek Acu’ya hamileliğinden itibaren şiddet uygulamaya başladı. Doğumdan sonra yaşadığı şiddete dayanamayan Dilek Acu evi terk etti. İstanbul Eyüpsultan’da yaşayan Dilek Acu (42), 15 yıl önce tanıştığı Ahmet Çelik’le (43) birlikte yaşıyordu. Çiftin birlikteliklerinden bugün 14 yaşında olan bir kız çocukları dünyaya geldi. İddiaya göre Ahmet Çelik, Dilek Acu’ya hamileliğinden itibaren şiddet uygulamaya başladı. Doğumdan sonra yaşadığı şiddete dayanamayan Dilek Acu evi terk etti.

“Ben bir ölü adayıyım”

İddiaya göre Ahmet Çelik, korunma kararı sona erince Dilek Acu’ya şiddet uygulamaya devam etti. Ahmet Çelik’in şiddetinden korunmak için evinin önüne demir kapı yaptıran ve beton barikat kuran Dilek Acu, ‘Sürekli kapımın önünde bıçakla bekliyor ve ‘Seni keseceğim’ diyor. Ben artık nefes almak ve çocuğum için yaşamak istiyorum. Ben bir ölü adayıyım” dedi.

Mahkeme talebini kabul etti

Dilek Acu, korunma kararlarına rağmen Ahmet Çelik’in kendisine yönelik şiddet eylemlerini sürdürdüğü iddiasıyla bu defa ‘elektronik kelepçe’ tedbiri talebinde bulundu. Talebi haklı bulan mahkeme, Ahmet Çelik’in mağdur Dilek Acu’nun bulunduğu her yere, konuta ve işyerine 750 metreden daha yakına yaklaşmaması için 3 ay süreyle elektronik kelepçe uygulanmasına karar verdi.