Gündem

Erdoğan yerel seçimler için düğmeye bastı, kurmaylarına "büyükşehir" talimatı verdi: Muhalif seçmenin de kapısı çalınacak

AKP, büyükşehirler için muhalif seçmene de hitap edebilecek adayları arıyor

12 Haziran 2023 06:40

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak görevini üçüncü dönemde de sürdüren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için düğmeye bastı. Kulislerden aktarılana göre, büyükşehirler için partililerini harekete geçiren Erdoğan, “Herkes büyükşehirler için çalışacak. Muhalif seçmenlerin de kapısı çalınacak, seçmenin beklentileri tek tek sorulacak. Yerel seçimlerde kimse işi şansa bırakmayacak” talimatı verdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere CHP’li büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerisinde kalması nedeniyle de partide, “yerel seçimler için çalışmaların hız kazandığı” belirtiliyor.

Muhalif seçmene de hitap edebilecek belediye başkan adayları aranıyor

Partide, daha şimdiden İstanbul ile birlikte Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin için de CHP’li başkanların karşısına, “ilde sevilen, sözü geçen, her kesimi kucaklayabilecek, muhalif seçmene de hitap edebilecek bir belediye başkan adayı için çalışmaların başlandığı” ifade ediliyor.