Gündem

Erdoğan ‘sürtük’ü prompterdan mı okudu?

Sosyal medyada Erdoğan'ın "sürtük" ifadesi büyük tepki toplamıştı

02 Haziran 2022 00:12

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için kullandığı ‘sürtük’ kelimesini prompterdan okuyarak söylediği öne sürüldü. 

Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümüne değindiği konuşmasında, "Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!" ifadelerini kullandı. 

Diken’in AKP kulislerini kaynak gösterdiği haberine göre; Erdoğan infiale yol açan bu sözleri ani bir çıkışla söylemedi. 

"Cumhurbaşkanımız hazırlanan metnin dışına çıkmadı"

AKP’li bir milletvekilinin, Erdoğan’ın 'sürtük' kelimesini spontane kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdiği belirtildi: 

“Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarına büyük önem verir. Hazırlığı da günler öncesinden yapılır, gündemli her konuya değinilir. Bu konuşmada da benim de cumhurbaşkanımızın ekibinden öğrendiğim kadarıyla önceden hazırlanan metnin dışına çıkılmadı. Bana kalırsa bugünkü konuşmayı buradan değerlendirmek yanlış. Batıya karşı bir manifesto niteliği taşıyan bölümler var. Asıl burayı konuşmalıyız.”