Seçim 2024

Erdoğan: Eski Türkiye'de milletimizin her kesimi mağduriyet yaşadı; kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik

15 Mart 2024 18:20

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hakkari mitingine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Eski Türkiye'de sizlerle beraber milletimizin her kesimi çeşitli mağduriyetler yaşadı. Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık. Gezi olaylarından 17-25 Aralık darbe girişimine, hendek teröründen 15 Temmuz ihanetine kadar nice badireyi aşarak bugünlere geldik. Demokrasi mücadelemizi akim bırakmak için her yolu denediler, her şeyi yaptılar" ifadelerini kullandı. "Attığımız her adım ya Cehape tarafından engellendi ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildi" diyen Erdoğan, "Her ikisi de Türkiye'de huzurun, güvenliğin, kardeşliğin ve demokrasinin hakim olmasını istemedi. Her ikisi de bu milletin terör belasından yakasını kurtarmasını hiçbir zaman istemedi" diye konuştu.

Hakkari mitinginde vatandaşlara seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz. Eski Türkiye'de sizlerle beraber milletimizin her kesimi çeşitli mağduriyetler yaşadı. Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık. Gezi olaylarından 17-25 Aralık darbe girişimine, hendek teröründen 15 Temmuz ihanetine kadar nice badireyi aşarak bugünlere geldik. Demokrasi mücadelemizi akim bırakmak için her yolu denediler, her şeyi yaptılar. Ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar. 

"Cehape ve bölücü örgüt Türkiye'de demokrasinin hakim olmasını istemedi"

Attığımız her adım ya Cehape tarafından engellendi ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildi. Cehape ve ortakları bunu sokaklarımızı karıştırarak, vesayetçileri kışkırtarak, yasakların geri gelmesi için mahkeme önünde nöbet tutarak yaptılar. Bölücü örgüt ise terör eylemleriyle vatan evlatlarını kalleşçe katlederek aynı amaca hizmet etti. Her ikisi de Türkiye'de huzurun, güvenliğin, kardeşliğin ve demokrasinin hakim olmasını istemedi. Her ikisi de bu milletin terör belasından yakasını kurtarmasını hiçbir zaman istemedi.

"Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarmak yerine sizler için kullanacak isimler belirledik"

Sizlerden 31 Mart'ta iradenizi kendilerinin tapulu mülkü görenlere esaslı bir ders vermenizi istiyorum. Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne ve teröristlere aktarmak yerine sizler için kullanacak isimler belirledik.

"Hükümet ve belediye el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz"

Bakın Yüksekova'dan buraya araçlarınızla rahatlıkla gidebiliyorsunuz. 20 yıl önce böyle bir imkan var mıydı? Toplu konut projesini hayata geçirdik. Deprem meselesinin ne kadar önemli ve acil bir konu olduğunu 6 Şubat'ta hep birlikte bir kez daha gördük. Hükümet ve belediye el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz. 3 Millet Bahçesi projemizle ilgili çalışmalar sürüyor.

Sizi beklettim ama ezan okunuyor, ezanı dinleyelim, oruçlu olanlar var. Onlar da iftarlarını yapabilirler..."

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Cumhur İttifakı'nın il ve ilçe adayları sahneye davet edildi, toplu fotoğraf çektirildi.