Gündem

Erdoğan'ın mitingine “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” yazan tişörtle girmek isteyen kişi, gözaltına alındı

21 Mart 2024 12:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AKP’nin Isparta mitingine üzerinde “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” yazan tişörtle girmek isteyen kişi, gözaltına alındı. Gözaltıya tepki gösteren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, “Bu yaşananlar diktatörlüklerde dahi olmaz. Ancak ve ancak George Orwell kitaplarında ya da Türkiye'de olur.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta mitingine giden Emeklilikte Adalet Derneği'nin Isparta temsilcisi Y.B., kademeli emeklilik ile ilgili taleplerini duyurmak istedi. Üzerinde “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” yazılı tişört bulunan Y.B, alana sokulmadı. Gözaltına alınan Y.B. ifade verdi.

"Adalet kelimesine tahammül edemiyorlar"

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı konuya ilişkin, “Bu yaşananlar diktatörlüklerde dahi olmaz ancak ve ancak George Orwell kitaplarında ya da Türkiye'de olur. Dünyanın neresinde bir siyasi toplantıda adalet kelimesi yasaklanmıştır? Maalesef Türkiye'de. Hem de isminde 'Adalet' olan Adalet ve Kalkınma Partisi mitinginde. Türkiye'de önce adaleti yok ettiler, şimdi ise 'adalet' kelimesine dahi tahammül edemiyorlar. Halkı yoksul bıraktıkları yetmedi, şimdi de adaletsiz bıraktılar. AKP, iktidarda kaldığı müddetçe adalet istemek de suç olarak kalmaya devam edecek.” açıklamasını yaptı.(ANKA)