Gündem

Erdoğan'dan kapanan konsolosluklar hakkında açıklama: Kabine toplantısında gerekli kararları alacağız

"Mart ayının 10'unda Cumhurbaşkanı olarak kararnameyi açıklayacağım. Bu kararnameyi açıklamak suretiyle de artık seçim atmosferine gireceğiz"

05 Şubat 2023 22:39

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bazı konsoloslukların kapatılmasına ilişkin olarak yaptığı konuşmada, "Dışişleri Bakanlığımız bunları çağırdı, ültimatomu verdi. Devam ettirecek olursanız hesabını ağır ödersiniz dedi. Pazartesi günü kabine toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız" ifadelerini kullandı

Hollanda, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeler, İstanbul'da bulunan başkonsolosluğunu güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın yapılacak kabine toplantısında gerekli kararların alınacağını söyledi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Dışişleri Bakanlığımız bunları çağırdı, ültimatomu verdi. Devam ettirecek olursanız hesabını ağır ödersiniz dedi. Pazartesi günü kabine toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız.

TIKLAYIN | Hollanda ve İngiltere'nin ardından Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

TIKLAYIN | Gerekçe terör tehdidi; Almanya, İngiltere ve Hollanda başkonsolosluklarının ardından Pierre Loti Lisesi de kapatıldı

"10 Mart'ta açıklayacağım"

"14 Mayıs sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilliğine mi, yoksa genel başkanlığa mı bay bay diyecek?" sorusuna Erdoğan, "Henüz bu 6 artı 1, yani yedili masa adayını belirleyemedi ki... Bizim öyle bir derdimiz yok. Onlar henüz adayını belirleyemedi. Öncelikle adaylarını bir açıklasınlar bakalım. Ama biz, karşımızda kim olursa olsun, Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah, 14 Mayıs'ta da şurada zaten Mart ayının 10'unda Cumhurbaşkanı olarak kararnameyi açıklayacağım. Bu kararnameyi açıklamak suretiyle de artık seçim atmosferine gireceğiz." yanıtını verdi.

"Temel Bey'in masada yer almasını anlamakta zorlanıyoruz"

AKP'nin altyapı, üstyapı yatırımlarına işaret ederek İstanbul'dan İzmir'e yolu 3 saate düşürdüğünü belirten Erdoğan, "Bunu Bay Kemal, bay bay Kemal bir İzmir milletvekili olarak yapabildi mi? Şurada büyükşehir belediyesi kimde? Onlarda. Büyükşehirde bir kış mevsiminde, yağmurda durum ortada. Hep çöp, çukur, çamur. Bunları görüyor muyuz? Görüyoruz." diye konuştu. Erdoğan, "Bu, benim CHP'yi tanımımdır. CHP demek, çöp, çukur, çamur demek." ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih, karadan kadırgaları yüzdürdü, biz de denizin altından Marmaray'ı yaptık. Avrasya'yı, Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Bütün bunları ne için yaptık? Büyüklerimiz, ecdadımız bu adımları attı ve biz de onlara layık olalım diye. Şimdi Erbakan Hocamızın gerçekleştiremediğini eğer biz gerçekleştirdiysek demek ki biz iz sürme noktasında başarılı olduk. Ve bu başarımız devam ediyor. Biz, Temel Bey'in maalesef burada, bu masanın etrafında yer almasını anlamakta zorlanıyoruz. Kendi bileceği iştir. Benim milletimde aklıselim sahibi olanlar da zaten bunlara gereken dersi veriyor. Şu ara da kamuoyu araştırmalarında bindelerde dolaşıyorlar. Sizin gibi böyle şuurlu gençlik oldukça, 14 Mayıs bir başka olacak."