Seçim 2024

Erdoğan’dan eski ve yeni tüm AKP’lilere “Murat Kurum’a destek için çalışın” talimatı

Erdoğan CHP’li belediyelerin mutlak suretle kazanılmasını, çalışmaların hızlandırılmasını istemiş

29 Şubat 2024 06:58

Yerel seçimlere sayılı günler kala yarış kızıştı. Gözler özellikle İstanbul’da. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski ve yeni tüm AKP’lilere “Murat Kurum’a destek için çalışın” talimatı verdiği konuşuluyor.

Erdoğan, cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinin hemen ardından partisine yerel seçimler için çalışmaları yönünde talimat vermiş ve hedeflerinin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’nin yönetimindeki tüm büyükşehir ve iller olduğunu açıklamıştı. Erdoğan, yaptığı bütün açıklamalarda da “İstanbul’un 31 Mart’taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı yönetimine kavuşacağını” ileri sürmüştü.

Kulislerde AKP’nin Kurum ile İmamoğlu arasındaki yarışın başa baş olduğunu gördüğü ve Erdoğan’ın seçimleri çantada keklik görmediği konuşuluyor. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun aktardığına göre, Erdoğan’ın, partisinin seçim çalışmaları kapsamında, eski ve yeni tüm AKP’li yöneticiler ve milletvekillerine, “Herkes İstanbul için çalışacak”, “Herkes Murat Kurum’un projelerine destek verecek ve Kurum için çalışacak” talimatını verdi.

Erdoğan’ın kurmaylarına ayrıca “CHP’li belediyelerin mutlak suretle kazanılması, seçim gecesi aksi bir sonuçla karşılaşmamak için partinin yaptığı tüm çalışmaları hızlandırmasını istediği” de belirtiliyor.