Politika

Erdoğan'dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" için yeni genelge: Aile kurumunun karşı karşıya kaldığı sorunlar çeşitlendi, önlemlerin alınması elzem

15 Mayıs 2024 02:33

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" genelgesiyle, yeni bir Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Erdoğan, imzasıyla yayımlanan genelgede, "Aile kurumunun günümüzde karşı karşıya kaldığı sorunların çeşitlenmesi nedeniyle ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve sistematik önlemlerin alınması elzemdir" dedi.

Erdoğan'ın imzasıyla 25 Kasım 2023 tarihinde yayımlanan bir diğer genelgede de, "Şiddet uygulayanlara yönelik 6284 sayılı Kanun kapsamında sağlık tedbirlerinin etkin uygulanması için öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma hususlarında bireysel ve grup çalışmalar yapılandırılacaktır" denilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi"ne yönelik genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)" hazırlandı.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan 25 Kasım genelgesi: Kadına şiddet uygulayanlara 6284 kapsamında "öfke kontrolü ve etkili iletişim" çalışması yapılacak, "kanıta dayalı" politikalar geliştirilecek

Erdoğan imzalı genelgede, "Geçmişten günümüze insanın var olma sürecinin kadim dayanağı olan aile, kültürel ve tarihsel kimliğin kuşaklar arasında aktarılmasını sağlayan bir köprü olarak geleceğimizin en kıymetli hazinesidir. Aile kurumunun günümüzde karşı karşıya kaldığı sorunların çeşitlenmesi nedeniyle ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve sistematik önlemlerin alınması elzemdir" denildi.

Genelgeyle birlikte, Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında 2024-2028 yıllarını kapsayacak şekilde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" ismiyle yeni bir Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. S

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığındaki kurul, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ticaret ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ilgili bakan yardımcıları, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Türkiye Belediyeler Birliğinin karar vermeye yetkili üst düzey temsilcilerinden oluşturuldu.

Genelgeye göre Kurul, "aileye yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileri" geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak üzere ilgili temsilcilerin ve uzmanların katılımıyla çalışma grupları oluşturabilecek.

Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın uygulanması ve izlenmesini teminen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Yıllık Faaliyet Planı" hazırlanacak.

Bunun yerel düzeyde etkinliğinin artırılması amacıyla da tüm illerde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu" oluşturulacak; "İl Eylem Planı" ve "İl Yıllık Faaliyet Planı" hazırlanacak.

Söz konusu eylem planı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet adresinde (www.aile.gov.tr) yayımlanacak.