Politika

"Erdoğan, AKP programındaki konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarına ayrı bir yer verecek"

27 Ekim 2022 08:23

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" sözlerinin yankıları sürerken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Türkiye'nin Yüzyılı" programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet kazanımları vurgusu yapacağını belirtti. 

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarına ayrı bir yer vermesi bekleniyor. AK Parti’nin yaptığı en başarılı işlerden birisi Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak oldu. Erdoğan’ın, ‘Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda ‘Cumhuriyet yüzyılı’ olarak kabul edilmesini isteyeceği söyleniyor.
...
Henüz seçim takvimi açıklanmadı. Seçim sürecine girilmedi ama siyasette önemli dalgalanmalar yaşanıyor. Bir süredir AK Parti oylarındaki bir artış dikkati çekiyordu. Ama ben en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan desteği merak ediyordum. AK Parti tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasında isim verilmeden “2023 seçimlerinde oyunuzu kime vereceksiniz?” diye sorulmuş. Çıkan sonuç önemli. Ankete katılanların yüzde 52’si “Erdoğan” yanıtını vermiş. Aynı araştırmada AK Parti’nin oy oranı yüzde 41.9 çıkmış. Buna göre Erdoğan’ın oyu AK Parti’nin 10 puan üzerinde demektir."

TIKLAYIN | AKP'li Ünal: Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir

TIKLAYIN - Bahçeli’nin sert çıkışı Mahir Ünal’ın görevden alınmasına yol açar mı?