Gündem

Erdoğan, Adıyaman'da | "Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi küçük hesaplarından vazgeçemeyenleri maşeri vicdana havale ediyoruz"

08 Şubat 2024 18:21

T24 Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Sincik'te, "Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi küçük hesaplarından vazgeçemeyenleri maşeri vicdana havale ediyoruz" dedi. Ayrıca, Sincik - Malatya arasındaki karayolunun yapılacağını söyleyen Erdoğan, "Sincik-Malatya karayolu projelendirildi en kısa zamanda burayı da yapacağız. Bakanım burada kendisine talimatı verdim. Ayrıca Sincik-Kahta arası yol çok çok virajlı" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Adıyaman Sincik'te Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşması şöyle: 

"Deprem şehirlerimizi yalnız bırakmıyoruz, her fırsatta geliyoruz. Bu defa programımıza Kahta ve Sincik'i de dahil ettik. Bizim Sincik'e vefa borcumuz var. Sincik her seçimde rekor oy oranlarıyla bizim yanımızda kalmış bir ilimizdir. Sincik'ten önce yine bir sözümüzü yerine getirmek üzere Kahta ilçemizi ziyaret ettik. Adıyaman'da baştan sona dolu dolu bir gün geçirdik. Güzel insanların şehri Adıyaman'ı adeta 'Acıyaman'a çeviren depremin izlerini birer birer siliyoruz. Dünyada 6 Şubat depremleri gibi bir felakete maruz kalıp da tekrar toparlanabilen çok az ülke vardır. Sincik'te şu güzel manzaranın tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. Şu birlik beraberlik ülkemizin daim birliği beraberliği olsun.

Ülkemizin nüfus ve toprak büyüklüğü bakımında Sincik'in sergilediği haysiyetli duruştan alacağı çok ders var. Kiminin ne dediğine değil Adıyaman'ın neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi küçük hesaplarından vazgeçmeyenleri maşeri vicdana havale ediyoruz.

Sincik-Malatya karayolu projelendirildi en kısa zamanda burayı da yapacağız. Bakanım burada kendisine talimatı verdim. Ayrıca Sincik-Kahta arası yol çok çok virajlı."

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Kahtalıların istasyon talebi için "buyruk": Ulaştırma bakanım yanımda ona buyruğumu vereceğim; halledeceğiz

TIKLAYIN - Erdoğan Adıyaman'da konuştu: Altılı Masa bir proje yapıydı; bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler