Kültür-Sanat

En ünlü oyunlardan biriydi; dizisi geliyor

Oyun uygulamaları son dönemde revaçta

13 Şubat 2024 15:18

"Fallout", son on yılın en büyük video oyunu serilerinden biri olarak kabul ediliyor. Amazon Prime Video, aynı isimle bir dizi üretti. Dizi yakında yayınlanacak.

Chip dergisinin haberine göre, filmler ve diziler için video oyunlarının büyük potansiyeli aslında 2023'te ortaya çıktı. "The Last of Us", yalnızca HBO'da tüm zamanların en iyi ikinci dizisi olmakla kalmadı, aynı zamanda 1,2 milyar izlenme oranıyla rekor kırdı.

Sadece birkaç ay sonra, Nisan ayının başında başka bir oyun uyarlaması olan "The Super Mario Bros. Film" yayınlandı. "Süper Mario" gişede bir milyar Euro'yu aşan hasılat elde etti. .

Oyun uygulamaları son dönemde revaçta. Amazon Prime Video da artık bunu “Fallout” ile deniyor. Aynı isimli dizi kült video oyunlarından birine dayanıyor. Dizi 12 Nisan'da başlıyor.

“The Last of Us” gibi, “Fallout” da bir kıyamet hikâyesi. Dizi, gelecekte, dünyayı harabeye çeviren bir nükleer savaşın ardından yaşananlara odaklanıyor. Hayatta kalanlar, tonoz adı verilen sığınaklarda kalmaktadır ve bu sığınakların sakinleri kıyametten 200 yıl sonra geride kalan evrenle yüzleşecektir.

Başrollerde Ella Purnell, Moisés Arias, Kyle MacLachlan, Aaron Moten ve Walton Goggins yer alıyor. Yapımın arkasında, hit dizi “Westworld”e imza atan Jonathan Nolan ve Lisa Joy bulunuyor.

Fragmanı şöyle: