Dünya

EMO Ankara Şubesi başkan adayı Ali Yiğit: Laik ve paylaşımcı bir ülke için mücadele edeceğiz

19 Şubat 2024 15:24

Ege Vural Hükümdar / Ankara

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi Başkan adayı Ali Yiğit, Demokrat Mühendisler olarak seçime hazır olduklarını belirterek, “Geçen iki seneyi oda için bir kayıp olarak görüyoruz. Önceki seçimdeki hatalardan ders çıkardık. Seçime hazırız” dedi. EMO Ankara Şubesi’nde yönetimde olan Frekans Mühendisler Platformu’nun verdiği hiçbir sözü tutmadığını kaydeden Yiğit, önceki seçime Demokrat Mühendisler grubunun iki liste ile girdiğini ve bu nedenle seçimin kaybedildiğini ifade etti.

Mavi listeden seçime girecek Demokrat Mühendisler’in başkan adayı Ali Yiğit, 25 Şubat’ta gerçekleşecek seçimle ilgili olarak T24’e konuştu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin birkaç ay boyunca çalışma koşulları ve ücret yetersizliği üzerinden yürüttüğü çalışmalara hemen hemen tüm oda ve derneklerin katıldığını belirten Yiğit, bu konu hakkında EMO Ankara Şubesi’nde iktidar olanların açıklama yapmaktan çekindiğini aktardı. Yiğit “EMO Ankara Şubesi tek laf etmedi çünkü bu konuda söyleyecekleri şey hükûmeti rahatsız edecekti” dedi. Yiğit, odayı yöneten Frekans Mühendisler Platformu’nun tek faaliyetinin, kamu kurumlarını ziyaret edecek ilgili makama tabak vermekten ibaret olduğunu ifade etti.

Yiğit, şunları kaydetti:

“En büyük vaatlerinden biri her üniversiteyle irtibat kurmaktı. Bırakın bu üniversitelerle bir ağ kurmayı, onları ziyaret bile edemediler. Siyaset yapılmaması gereken odamızı siyaset yuvasına çevirdiler. Bırakın hükûmeti eleştirebilmeyi, bir eser bile bırakamadılar şubeye. Ne mesleği ve teknolojiyi takip edebildiler ne de mühendislerin hakkını savunabildiler. Hesap veremeyen, üstüne üstlük hükûmeti de eleştiremeyen bir yönetim var. İki senemiz kayboldu, bir iki seneyi daha kaybedemeyiz. Demokrat Mühendisler Grubu ise ikinci yüzyılına girdiğimiz Cumhuriyetin demokratik kazanımlarına sahip çıkar, eşit, paylaşımcı, laik ve demokratik bir ülke için mücadele eder.”