Dünya

Emmanuel Macron: Eşim erkek olarak doğmadı

10 Mart 2024 09:34

T24 Dış Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 70 yaşındaki eşinin erkek olarak doğduğu iddialarına ilk kez yanıt verdi. 

Macron, 70 yaşındaki eşi Brigitte'in erkek olarak doğduğu ve transseksüel olduğuna dair uzun süredir devam eden komplo teorilerine öfkeyle karşılık vererek bunları "yanlış ve uydurma" olarak nitelendirdi.

47 yaşındaki Macron, 2007 yılında evlendiği Brigitte Macron hakkında bazı sağcı çevrelerde süregelen spekülasyonlar konusunda açıklamada bulundu.

Macron, Fransa Anayasası'nda kürtaj hakkını garanti altına almasının ardından Paris'te düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada "En kötüsü de yanlış bilgiler ve uydurma senaryolar. İnsanlar sonunda bunlara inanıyor ve mahremiyetinizde bile sizi rahatsız ediyor" dedi. 

Brigitte'in ilk evliliğinden dünyaya gelen ve nadiren konuşan 40 yaşındaki avukat kızı Tiphaine Auzaine de Paris Match'e verdiği bir röportajda "acı verici" olarak nitelendirdiği söylentilere değindi. 

Auzaine, "Annemin erkek olduğuna dair sosyal ağlarda dolaşan şeyleri duyduğumda toplumun seviyesi hakkında endişelere kapıldım. Herkes herkes hakkında her şeyi söyleyebiliyor ve bunu ortadan kaldırmak zaman alıyor" dedi. 

2021'de YouTube'dan kaldırılan dört saatlik bir videoda Brigitte Macron'un 1953'te Jean-Michel Trogneux adında bir erkek bebek olarak doğduğu, ancak bu ismin sonrasında erkek kardeşinin adı olduğu öne sürüldü. 

Daily Mail'in haberine göre videoda ayrıca Brigitte Macron'un ilk kocası André-Louis Auzière'in 2019 yılında 68 yaşında ölmeden önce aslında hiç var olmadığı, Brigitte'in üç çocuğunu da karısının doğurduğunu gizlemek için belgelerde sahtecilik yaptığını iddia edildi. Video sahipleri, o dönem para cezasına çarptırıldı.