Seçim 2024

Emekli vatandaştan Ali Babacan'a isyan: Halkı ve emeklileri bu kadar rezil eden bir lider daha önce görmedim

"Bizi bit pazarına düşürdü eskiden bit pazarı vardı geri geldi. Zehir zıkkım olsun bu parayı yiyen O"

13 Mart 2024 15:25

Denizli'de Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yerel seçim çalışmaları sırasında, emekliler mevcut ekonomik sıkıntılar hakkında şikayetlerini dile getirdi. 74 yaşındaki bir Bağ-Kur emeklisi, yaşadıkları zorlukları şöyle ifade etti: "Ben 74 yaşındayım, ne böyle bir lider ne de cumhurbaşkanı gördüm; halkı, emekliyi, garibanı rezil eden. Ama yine de veriyorlar, ne yapalım." Babacan ise vatandaşın bu sözlerine, "Millet uyandı, bu seçimde farklı şeyler olacak," diyerek cevap verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli’de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Babacan emekli yurttaşlarla da sohbet edip sorunlarını dinledi. Emekliler Babacan’a ekonomik krizden dert yandı.

"Ülkeyi bu hale getirenler utansın"

Açılış esnasında bir kadın "Bayat ekmek kuyruğuna giriyor vatandaş" diye bağırınca Babacan, "Haklısın, Türkiye’nin her yerinde görüyoruz. Akşamları fırınların önünde bayat ekmek kuyruğu, akşamları pazarlarda ya çok ucuza satılan ya da atılan sebze meyve toplayan vatandaşlarımız var. Türkiye’yi bu hale getirenler utansın" dedi.

"Halkı ve emekliyi rezil eden böyle bir lider görmedim"

Esnaf gezisi sırasında da bir emekli "Bit pazarına çıkıyoruz. Ben 74 yaşındayım ne böyle bir lider gördüm ne cumhurbaşkanı gördüm halkı, emekliyi, garibanı rezil eden. Ama yine de veriyorlar ne yapalım" diye konuştu. 1995’te Bağ-Kur’dan emekli olduğunu ifade eden yurttaş, emekli maaşının 2007’ye kadar asgari ücretten fazla olduğunu belirtti. Emekli sorunlarını Babacan’a şu sözlerle anlattı:

"Bizi bit pazarına düşürdü"

"Şimdi 10 bin lira alıyorum, su parası yatırdım, 300 lira para verdim, evim kira. Eti falan görmüyoruz, kira 2 bin 500 lira, bekar evi benimki. Bizi bit pazarına düşürdü eskiden bit pazarı vardı geri geldi. Zehir zıkkım olsun bu parayı yiyen O."

Babacan da "Millet uyandı, bu seçimde farklı şeyler olacak" karşılığını verdi.