Dünya Basınında Bugün

El Şifa'da çatışmalar sürüyor, siviller tehlikede; Prenses Kate Middleton'dan uzun süredir beklenen fotoğraf | Dünya Basınında Bugün

19 Mart 2024 09:37

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, El Şifa Hastanesi çevresinde kontrolü sağladı ancak görgü tanıkları dünden itibaren bölgede yoğun çatışmaların yaşandığını ve sivillerin güvenliğinden endişe edildiğini açıkladı. Öte yandan üst düzey bir Hamas komutanı öldürüldü. The Sun gazetesi, uzun süredir kamuoyu önüne çıkmayan ve spekülasyonların odağında bulunan Galler Prensesi Kate Middleton'ın Windsor'daki evlerinin yakınında alışveriş yaparken çekilmiş görüntülerini yayımladı. Avukatları, Trump'ın New York'ta görülen dolandırıcılık davasında yaklaşık yarım milyar dolarlık kefaleti temin edemediğini, bu nedenle bazı banka hesaplarının dondurulmasının ve bazı önemli mülklerine el konulmasının gündeme gelebileceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Gazze'de ateşkesin sağlanması ve Filistin topraklarına insani yardımın arttırılması çabalarını görüşmek üzere bu hafta Suudi Arabistan ve Mısır'a gideceğini söyledi.

19 Mart 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | İsrail hastaneye saldırdı, siviller için korku büyüyor

İsrail askerlerinin sabah erken saatlerde düzenledikleri bir baskınla stratejik bölgenin kontrolünü ele geçirmelerinin ardından Hamas'la girdikleri çatışmalar dün de Gazze'deki El Şifa hastanesi çevresinde devam etti.

Görgü tanıkları çok sayıda hava saldırısı ve silahlı çatışma yaşandığını bildirirken hastane çevresindeki yüzlerce sivilin güvenliğinden endişe ediliyor.

İsrailli yetkililer askerlerin "terörizmi engellemek için Şifa hastanesinde hassas operasyonlara devam ettiklerini" ve aralarında Hamas'ın iç güvenlik operasyonlar müdürlüğünün başı olarak tanımladıkları Faiq Mabhouh'un da bulunduğu 20 Hamas militanını öldürdüklerini açıkladı. 


The Sun | Seni yeniden görmek harika, Kate!

The Sun gazetesi, uzun süredir kamuoyu önüne çıkmayan ve spekülasyonların odağında bulunan Galler Prensesi Kate Middleton'ın Windsor'daki evlerinin yakınında alışveriş yaparken çekilmiş görüntülerini yayımladı. 

Gazete, Kate'in "mutlu ve sağlıklı" göründüğünü yazdı. 


The New York Times | Trump, dolandırıcılık davasındaki kefaleti ödeyemiyor

Donald Trump'ın avukatları Pazartesi günü, New York'ta görülen dolandırıcılık davasında yaklaşık yarım milyar dolarlık kefaleti temin edemediğini, bu nedenle bazı banka hesaplarının dondurulmasının ve bazı önemli mülklerine el konulmasının gündeme gelebileceğini açıkladı.

ABD gazetesi NYT'ye göre tahvilin ödenmesi gereken tarihten bir hafta önce yapılan mahkeme başvurusu, temyiz mahkemesi imdadına yetişmezse eski başkanın yakında mali bir krizle karşı karşıya kalabileceğini düşündürdü.


Al Arabiya | ABD Dışişleri Bakanı bir kez daha Orta Doğu'da olacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Gazze'de ateşkesin sağlanması ve Filistin topraklarına insani yardımın arttırılması çabalarını görüşmek üzere bu hafta Suudi Arabistan ve Mısır'a gideceğini söyledi.

Sözcü Miller, Blinken'in resmî gezi için bulunduğu Filipinler'den yaptığı açıklamada, Blinken'in Çarşamba günü Cidde'de Suudi liderlerle görüşeceğini, Perşembe günü de Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye gideceğini söyledi.