Gündem

Ekrem İmamoğlu’ndan "Kılıçdaroğlu" sorusunu yanıt: Sahada görmek istiyor mu?

04 Mart 2024 09:48

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kastedilerek yöneltilen "Sahada isteniyor mu?" sorusuna "Ne daha önceki söze katılıyorum ne de sahada istenmesi kadar doğal bir şey olamaz yani. Çünkü partimizin önceki genel başkanı. Sahada olmasını elbette ben isterim. Ne de daha önce 'Onu gören sandığa gitmez' diyenlerdenim. İkisi de bana ters" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak partisi CHP'yi yakından takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarıyla Artİstanbul Feshane'de bir araya gelen İmamoğlu, ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel'in değişim ekibindeki rolü nedeniyle bugünkü tartışmalarda ana aktörlerden birisi ancak bu tartışmalardan rahatsızlığını ortaya koydu.

VOA Türkçe'den Yıldız Yazıcıoğlu'nun aktardığına göre İmamoğlu, aday belirleme sürecinde etkili olduğu iddiasıyla yapılan eleştiriler, 14 Mayıs öncesinde kendisi için "baba-oğul gibiyiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık kendisiyle görüşmediği ile ilgili sorular üzerine "partide küslük olmayacağı" mesajını öne çıkardı. İmamoğlu, söze "Ben CHP ile ilgili iç konulara çok net şunu söyleyeyim, benden beklentiniz parti içi diyalog, kişisel diyalog, kişisel mesele üzerinden bugüne kadar hiçbir yerde basına konuşmadım, konuşmayacağım da. Bu konularda hiç kimseye tek cümle kurmadım. Burada hem önceki genel başkanımızı (Kılıçdaroğlu) hem mevcut genel başkanımız Özgür Özel’i ilgilendiren diyalog, duygu vesaire gibi hususların hiçbirine cevap veremeyeceğim" diye başladı.

İmamoğlu, devamında yöneltilen "Kemal Kılıçdaroğlu sahada isteniyor mu?" şeklindeki soru üzerine "Ne daha önceki söze katılıyorum ne de sahada istenmesi kadar doğal bir şey olamaz yani. Çünkü partimizin önceki genel başkanı. Sahada olmasını elbette ben isterim. Ne de daha önce 'Onu gören sandığa gitmez' diyenlerdenim. İkisi de bana ters" ifadesini kullandı.