Gündem

EGM'den, CHP'li Bakan'a 'zırhlı güvenlik kulübesi' yanıtı: Tavsiyemiz, FETÖ ile benzer dil kullanmaması ve HDP'lilerle aynı kare içinde bulunmamasıdır

CHP'li Bakan, "EGM illere yazı gönderip zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik ihtiyaçlarını soruyor" demişti

11 Ekim 2022 18:03

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın polisevlerinde 'zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik olmadığı' yönündeki iddialarına ilişkin olarak,"Türk Polis Teşkilatı, teknolojinin tüm imkanlarını dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar kullanmakta, çağın gereklerine anında uyum sağlamakta ve bu konuda hiçbir eksiği bulunmamaktadır. CHP'li Bakan'a tavsiyemiz, FETÖ ile benzer dil kullanmaması ve bir milletvekili olarak 'Polis Teşkilatı'nın yapılandırılmasında rol oynayacağız' tehdidinde bulunan HDP'lilerle aynı kare içinde bulunmamasıdır" açıklamasını yaptı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Mersin polisevine düzenlenen terör saldırısına ilişkin olarak şu paylaşımları yapmıştı:

"EGM illere yazı gönderip zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik ihtiyaçlarını soruyor"

"Mersin’de polisevine yapılan saldırı da güvenlik zaafiyeti var' demiş ve soru önergesi vermiştik neden zırhlı güvenlik kulübesi, zırhlı siperlik yok diye? Şimdi EGM illere yazı gönderip zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik ihtiyaçlarını soruyor. Balistik özelliği bulunmayan ürünleri kullanmayın şeklinde emir yazısı gönderiyor. Güvenlik zaafiyeti ortaya çıktı peki PVC kulübede kendini koruyamayıp şehit olan polisin hesabını kim verecek?

Burası da Tunceli Polisevi. EGM’nin sorduğu soruya biz yanıt verelim. Bir an önce zırhlı kulübe ve zırhlı siperlik ihtiyacı var. 

Bazı illerde Emniyet müdürleri, komiserler; personele 'zırhlı kulübenin içinde durmayın, sizi dışarda göreceğim, gelip geçerken selam duracaksınız' diyerek, personeli riske atıyor. EGM derhal nöbetin zırhlı kulübenin içinde tutulması gerektiğini belirten bir emir yazısı daha yazmalı." 
 


EGM'den açıklama: "CHP'li Bakan'a tavsiyemiz FETÖ ile benzer dil kullanmaması ve HDP'lilerle aynı kare içinde bulunmamasıdır"

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, "Teşkilatımıza yönelik dezenformasyon girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez iddia; polisevlerinde zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik olmadığı yönünde… 177 yıllık şanlı mazisi bulunan Türk Polis Teşkilatı, teknolojinin tüm imkanlarını dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar kullanmakta, çağın gereklerine anında uyum sağlamakta ve bu konuda hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Örneğin teşkilatımız, dünyada ATAK helikopterine sahip tek polis teşkilatıdır. Özel Harekat Başkanlığı Sanal Taktik Eğitim Merkezimizdeki teknoloji ise dünyada sadece iki ülkede mevcuttur" denildi. 

CHP'li Murat Bakan'ın yanıltıcı bilgiler verdiğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Tunceli'deki söz konusu yapı, betonarme olup camları kurşungeçirmez özelliğe sahiptir. Bakan'ın, Mersin'in Mezitli ilçesinde yer alan Tece Polisevi hakkında ileri sürdüğü iddialar da gerçek dışıdır. Polisevinde bulunan nöbet noktasında, Murat Bakan'ın iddiasının aksine hem çelik yelek hem de uzun namlulu tüfek bulunmaktadır. CHP'li Bakan'a tavsiyemiz, FETÖ ile benzer dil kullanmaması ve bir milletvekili olarak 'Polis Teşkilatı'nın yapılandırılmasında rol oynayacağız' tehdidinde bulunan HDP'lilerle aynı kare içinde bulunmamasıdır. Bizlere yönelik bu ve benzeri algı operasyonlarını ayıplıyor ve şiddetle reddediyoruz. Daha önce de sayısız kez kendisine yöneltilen haksız ithamlara gereken cevabı veren Türk Polis Teşkilatı, bundan sonra da vatandaşlarımızı doğru ve şeffaf şekilde bilgilendirme kararlılığındadır."  (DHA)