Seçim 2024

Efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu, babasının valilik yaptığı Tokat'a Belediye Başkanı oldu

Recep Yazıcıoğlu, 1984-89 yılları arasında Tokat Valiliği yapmıştı. Tokat, 2004 yılından beri AKP'li başkanlar tarafından yönetil

01 Nisan 2024 01:18

T24 Haber Merkezi

Efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu MHP'li Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kesin olmayan sonuçlara Tokat Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 22 yıldır AKP'li başkanlar tarafından yönetilen ve iki dönemdir Eyüp Eroğlu'nun başkanlık yaptığı Tokat'ta açık ara öne geçti. 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde pek çok ünlü isim yarıştı. Bu isimler arasında merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da bulunuyor. Tokat'ta kesin olmayan sonuçlara göre MHP adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yüzde 54,16 oyla belediye başkanı seçildi.

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu, 1984-89 yılları arasında Tokat'ta da valilik yapmıştı. Oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde MHP'den Tokat Belediye Başkan adayı gösterildi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP, 2004 yılından beri kazandığı yerel seçimleri Tokat'ta 22 yıl sonra kaybetti. MHP de Tokat merkezde ilk kez belediye başkanlığını kazanmış oldu.

Tokat meydanında toplanan vatandaşlara seslenen Yazıcıoğlu "Babama arkamda görmüş olduğunuz hükümet binasında valilik nasip oldu. Şu arkamızda vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Şimdi bana da tam karşısında Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verdi. Size çok teşekkür ediyorum kıymetli hemşehrilerim" dedi.