Gündem

Edirne Belediyesi ile İsrail'in Bat-Yam Belediyesi "kardeş şehir" oldu

27 Aralık 2022 18:09

Edirne Belediyesi, İsrail'in Bat-Yam Belediyesi ile "Kardeş Şehir Anlaşması" imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot ve beraberindeki heyetle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Edirne'nin üç semavi dinin kültürlerin yaşandığı bir kent olduğunu belirten Gürkan, "Brot ile sizleri burada görmek, bizim için kardeşlerimizi görmekle eş değer. Edirne, 8 bin 300 yıllık tarihi ile tüm inançların, tüm milletlerin bir arada, özgürce ve birbirine saygı göstererek yaşadığı bir şehir. İnsanlar çok farklı nedenlerle doğduğu şehri bırakmak zorunda kalabilir ama bu, onların köklerini değiştirmez. Bu onların kalbindeki şehri, toprağı değiştirmez, geçmişe bağlılığını değiştirmez. Tekrardan hoş geldiniz. Sizleri görmekten çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Brot da Edirne'de olmaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Kardeş şehir anlaşmasının önemine değinen ve belediye başkanı olduğu kentte Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşıyan bir parkın bulunduğunu da ifade eden Brot, bunun, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Daha sonra Gürkan ve Brot "Kardeş Şehir Anlaşması"nı imzaladı.

İmza töreninde, İsrail'deki Türkler Birliğinden Başkan Vekili Avraham Sinik, Başkan Ovi Gulersen Roditi, Başkan Yardımcısı Eti Granit, Üye Shemi Barokas'ın yanı sıra Göçmenlerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Irina Genina, 500. Yıl Vakfı ve Sefarad Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Silvyo Ovadya, Türk Yahudi Toplumu Eşbaşkanı İzak İbrahimzadeh de bulundu. (AA)