Dünya

Dünyanın en seçkin özel konut gemisi The World'ün eski sakini anlattı: "Gemide her zaman eşleriyle yatmayan evli insanlar var"

Antonucci kurgusal bir gemide geçen üç roman yazdı; bunlardan en yenisi olan "İhanetin Gelgitleri" açık denizlerde "sırlar, günahlar ve skandallar" vaat ediyor

26 Şubat 2024 13:08

T24 Dış Haberler

Yalnızca multimilyonerler ve milyarderlere ev sahipliği yapan süper lüks "The World" özel konut gemisi, 165 daireye ev sahipliği yapıyor. Bu gemiden daire alabilmek yalnızca davetliyseniz mümkün olabilir. Yani zaten gemide dairesi olan biri tarafından aday gösterilmeniz ya da bir başkası tarafından kabul edilmeniz gerekiyor. 

The World'ün eski sakinlerinden Peter Antonucci, gemide "bazen yaramaz şeyler, bazen de skandal şeyler yapan pek çok zengin insan" olduğunu söyledi. 2019 yılında gemideki dairesini satan Antonucci, gemide geçirdiği yıllar boyunca tuttuğu günlükleri incelemeye başladı. 

Antonucci o zamandan beri kurgusal bir gemide geçen üç roman yazdı; bunlardan en yenisi olan "İhanetin Gelgitleri" açık denizlerde "sırlar, günahlar ve skandallar" vaat ediyor.

2002 yılında suya indirilen dev lüks konut gemisinden 2012 yılında The Wall Street Journal aracılığıyla haberdar olan Antonucci ve eşi, çok geçmeden Belize'den gemiye binip Panama Kanalı'ndan geçerek deneme seferine başladı. 

Antonucci, "İlk bindiğimde çok pahalı olduğunu düşünmüştüm. Dairelerin bu kadar pahalı olduğuna inanamıyordum. Bakım masraflarının bu kadar fazla olduğuna inanamıyordum ve bir insanın bunu neden yapacağını hayal bile edemiyordum. Ama ikinci gün, 'Elinizde kaç daire var ve ne zaman kaydolabilirim?' diye soruyordum" dedi. 

Antonucci, sakinlerin her ihtiyacını önceden tahmin etme becerileri sayesinde "geminin en büyük varlığı" olarak nitelendirdiği mürettebattan, gemide ve karada çok sayıda özel deneyime ve sıkı bir şekilde planlanan güzergaha kadar The World'ün her yönüyle kendisini baştan çıkardığını söyledi. 

Diğer sakinlere bilgilendirme e-postası atılıyor

Deneme seferine bir sakin çıktığında diğer tüm sakinlere e-posta gittiğini belirten Antonucci, "Potansiyel sakinin geçmişi hakkında bir ya da iki, üç ya da daha fazla paragraf var ve onlarla ortak bir yönünüz olup olmadığı soruluyor. Ve onları gördüğünüzde bir içki ısmarlamanız, akşam yemeği teklif etmeniz, onlarla bir tur tenis oynamanız, bir şeyler yapmanız teşvik ediliyor" dedi. 

Mevcut sakinlerin, müstakbel sakini beğenmeleri halinde onun teklifçisi olabileceğini söyleyen Antonucci, başarılı bir "tadım gezisinin" ardından The World'de bir daire satın alabilmek için dört ay sonra bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. 

Gemideki daireler birbirinden farklı

Gemideki her daire birbirinden farklı. Antonucci tam rakamları hatırlayamıyor ama gemideki ilk dairesini yaklaşık 1,6 milyon dolara satın aldığını düşünüyor.

Sıradan bir yolcu gemisinden farklı olarak, gemi sakinleri kişisel zevklerine göre tadilat ve dekorasyon yapabiliyor. Antonucci'ye göre bu, "bazılarının modern mobilyalar ve gerçekten harika aletlerle dekore edildiği, bazılarına ise 20 yıldır dokunulmadığı" anlamına geliyor.

Antonucci, The World gemisinde geçirdiği beş yıl boyunca dört ayrı daireye sahip olduğunu söyledi. Her daireye aynı anda sahip olmadığını, aynı anda iki dairesinin bulunduğunu söyleyen Antonucci, "Her defasında biraz daha gösterişli bir daireye terfi ettim" dedi. Antonucci, satın aldığı sonraki dairelerin yaklaşık 4 milyon dolar olduğunu söyledi. 

The World gemisinde ikamet edenlerin çoğu dairelerini bir tür tatil evi olarak kullanıyor. Bunlar muhtemelen birden fazla ülkede birden fazla konutu olan ve herhangi bir zamanda dünyanın dört bir yanına özel jetlerle seyahat eden insanlar.

Güzergah için komite kurulmuş

The World ayrıca belirli limanlara varışını Wimbledon için Londra, Karnaval için Rio de Janeiro gibi önemli etkinliklerle aynı zamana denk getiriyor. 

Antonucci, The World'ün güzergahının iki ila üç yıl önceden planlandığını söylüyor. Antonucci'ye göre bu planlama "çok karmaşık" bir süreç. Bölge sakinlerinden oluşan bir güzergah komitesinin her bir destinasyonda mevcut olan deneyimlere odaklandığını söylüyor.

"Skandallar ve sırlar"

Birçok sakin için The World gemisindeki sosyal yaşam da cazibenin büyük bir parçası. Çocuklar The World'e kabul edilse de, gemideki olanakların çoğu yetişkinlere hitap ediyor. 

Antonucci'ye göre gemide gelişen sosyal ortamın bir yan ürünü de "her yerde ilişkilerin olması". 

Gemide çok fazla içki tüketildiğini, bunun da "skandallara ve sırlara" yol açtığını söyleyen Antonucci, "Gemide her zaman eşleriyle yatmayan evli insanlar, evli çiftler var" dedi. 

Antonucci, The World gemisinde yaşayanların, hayali bir konut gemisi hakkında roman yazma niyetini ilk duyduklarında, bazılarının ona herkesin sırlarını açıklayacağından "korktuklarını" söylediğini belirtti. 

"Pek çok kişi The World'ün iç sırlarını ifşa etmemden rahatsız oldu" diye devam eden Antonucci, "İnsanlar bana 'Bizim hakkımızda bir şey yazma, bizi dahil etme, falan filan' diye yalvardılar. Sonra kitap çıktı ve tabii ki tasvir edilmekten çok korkan insanlar bana gelip 'Neden ben kitapta yokum?' dediler" dedi. 

The World'den açıklama

The World'ün bir temsilcisi CNN Travel'a yaptığı açıklamada Antonucci'nin "eserlerinin The World ya da sakinleriyle ilgisi olmadığını ve yayınlarının kurgusal bir gemi hakkında kurgusal sanat eserleri olduğunu yazılı olarak bize temin ettiğini" söyledi.