Dünya Basınında Bugün

Dünya basını Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısına U19 takımla çıkıp sahadan çekilmesini nasıl gördü?

08 Nisan 2024 08:58

T24 Dış Haberler

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir dakika kadar süren Süper Kupa Finali, dünya basınında da geniş yer buldu. 

Şanlıurfa'da oynanan karşılaşmada 1. dakika dolmadan Galatasaraylı Icardi, fileleri havalandırdı ve Fenerbahçe'nin teknik ekibi önceden planlandığı üzere takımı kenara çağırdı. Dünyanın farklı ülkelerinden medya kuruluşları, Fenerbahçe'nin neyi protesto ederek maça U19 takımıyla çıktığını ve neden sahadan çekildiğini anlatmaya çalıştı. 

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından Bloomberg, "Fenerbahçe, tartışmalarla lekelenen sezonda bir dizi acayip olaydan sonra ezeli rakibi Galatasaray'a kolay bir galibiyet verdi" yazdı.

Bloomberg Fenerbahçe kulübünün protestoyu önceden planladığını ve geçen hafta Kongre'de yönetime yetki verildiğine dikkati çekti. Haberde ayrıca Galatasaray'ın hisselerinin bu sene yüzde 7 değer kazandığı, Fenerbahçe'nin hisselerinin ise yüzde 6 değer kaybettiğine dikkat çekildi. 

ABD merkezli Bleacher Report, "Fenerbahçe maça genç takımını yolladı ve TFF'yi protesto için 2 dakikadan fazla oynamayı reddetti" yazdı. Haber sitesi, Galatasaray'ın oyuncularını stada gelen taraftarların izleyecek bir şeyi olması için bir antrenman maçı yaptığını da belirtti. Sitenin X paylaşımında "kupa Galatasaray'a takdim edildi" denilse de karşılaşma resmen sonuçlanmadığı ve tatil edildiği için kupa töreni yapılmadı. Paylaşılan fotoğrafta Galatasaraylı Kerem Demirbay'ın maçtan önce kısa süreliğine kupayı taşıdığı anlar görülüyor. 

"Uluslararası yayıncılar paralarını geri istiyor"

Britanya gazetelerinden The Sun da "Fenerbahçe'nin Trabzonspor galibiyetlerini lekeleyen olaylardan bu yana TFF ile savaş halinde olduğunu" ifade etti. 

Olaylardan sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilme tehdidinde bulunduğunu ve TFF'de değişiklik istediğini vurgulayan The Sun, Galatasaraylı taraftarın sahadan çekilen Fenerli gençleri yuhaladığını yazdı. 

The Sun, çeşitli kaynaklara göre maçın yayın haklarını satın alan çeşitli uluslararası yayıncıların paralarının iadesini istediğini aktardı.

The Sun, "Fenerbahçe'nin adil muamele görmediğini düşündüğünü" belirttiği haberinde Fenerbahçe-Trabzonspor maçında çıkan olayların görüntülerine yer verdi. 

Sky Sports'un Almanya'da yayın yapan kanalı ise dün akşamki karşılaşmayı ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturma kararı almıştı. Karşılaşmadan sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, Sky Sports'un 1 dakika kadar süren maçı ücretsiz yayınlaması hakkında şakalar yaptı

Britanya merkezli haber ajansı Reuters da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Türk futbolunun artık 'reset' zamanı gelmiştir" sözlerini öne çıkardı. Reuters, normalde bu karşılaşmanın aralık ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanmasının planlandığını; ancak takımların Atatürklü tişörtlerle ısınmalarına izin verilmemesinin ardından maça çıkmadığını hatırlattı. 

Birçok büyük yayın kuruluşu, haberi Reuters'tan aldı.

"Galatasaray çılgınca kutladı"

Britanyalı The Independent gazetesi de, "Galatasaray, zaferleri doğrulandıktan sonra çılgınca kutladı, rakipleri ise sosyal medya kanallarında bir karşılaşma oynandığına dair hiçbir paylaşım yapmadı" yazdı.

Gazete, Fenerbahçe'nin as takımının İstanbul'da kalıp UEFA Konferans Finali'nde Olympiakos'a karşı oynayacağı karşılaşma için antrenman yaptığını vurguladı.