Spor

Beşiktaş-Trabzonspor maçında ilk 11'ler belli oldu

04 Şubat 2024 14:12

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Tüpraş Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 19.00'da başlayacak. Haftanın kapanış mücadelesini hakem Arda Kardeşler yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 ve TOD dijital platformunda canlı yayınlanacak.

Ligde oynadığı 23 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 36 puanla 4. sırada yer alıyor. Oynadığı 23 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 8 yenilgi alarak 37 puanla 3. sırada yer alan bordo-mavililer ise rakibi karşısında kazanarak yerini korumak istiyor.

Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor 3-0'lık skorla kazanmıştı.

Sahasındaki son 5 maçta tek galibiyet

Beşiktaş, iç sahada oynadığı son 5 lig müsabakasının sadece birini kazanabildi.

Siyah-beyazlı takım, Tüpraş Stadı'nda çıktığı son 5 maçta Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor ve Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu.

Yukatel Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, tek galibiyetini ise VavaCars Fatih Karagümrük'e 3-0 üstünlük kurarak aldı.

Trabzonspor kötü gidişata dur demek istiyor

Ligin ikinci yarısına deplasmanda 1-1'lik Bitexen Antalyaspor beraberliği başlayan ardından Galatasaray'a sahasında 5-1, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0, son olarak da sahasında Kasımpaşa'ya 3-2 mağlup olarak son 4 haftada galip gelemeyen bordo-mavililer, kötü gidişatına Beşiktaş maçıyla son vermeye çalışacak.

Eksikler

Beşiktaş'ta 8 futbolcu, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Vincent Aboubakar, Onur Bulut, Alex-Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetovic, Umut Meraş, Salih Uçan kadroda yer alamayacak. Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Demokratik Kongolu futbolcu Arthur Masuaku da maçta görev yapamayacak. Yüksek ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonu bulunan Omar Colley de takımın yalnız bırakacak. Cenk Tosun'un ise durumu şüpheli.

Trabzonspor'da ise Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Pepe ve Onuachu forma giyemeyecek. Karadeniz ekibinde Orsic, Hüseyin Türkmen ve Benkovic'in de sakatlıkları bulunuyor. Bordo-mavililerde Umut Bozok ise kadro dışı.

Santos'un ilk derbisi

Rıza Çalımbay’ın takımdan ayrılmasının ardından 7 Ocak’ta göreve başlayan Fernando Santos, Türkiye Kupası ve Süper Lig’de toplam 5 karşılaşmaya çıktı. Portekizli teknik direktör yönetiminde siyah beyazlılar 2 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Trabzonspor karşısında Santos ilk Süper Lig derbisine çıkacak.

İlk 11'ler

Beşiktaş: Mert, Svensson, Necip, Bakhtiyor, Umut, Amartey, Gedson, Rashica, Ghezzal, Semih, Cenk.

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Can, Baniya, Denswil, Eren, Berat, Mendy, Visca, Bardhi, Trezeguet, Enis Destan.