Gündem

Diyarbakır Müftüsü'nden vatandaşlara uyarı: Şeyhe gideceğinize, doktora gidin

01 Eylül 2023 12:50

Diyarbakır Müftüsü Lütfü İmamoğlu, günde 300 kişiye muska yaparak “şifa” dağıttığı iddia edilen sözde şeyh ile ilgili vatandaşlara, “Şeyhe gideceğinize, doktora gidin” uyarısında bulundu.

Diyarbakır'da etrafı güvenlik kameraları ve dikenli tellerle çevrili avlulu evde, kendini 'şeyh' olarak tanıtan kişinin randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yaptığı haberleri tepkiye neden oldu.

"İnsanlarda cehalet diz boyu"

Amidahaber’in aktardığına göre; Vaazlarla vatandaşları bu kişilere karşı uyardıklarını belirten Diyarbakır Müftüsü İmamoğlu, şunları söyledi:

“İnsanlarda cehalet diz boyu. Söz konusu şeyhi tanımıyorum. Zaman zaman bu konuyla ilgili vaaz veriyoruz. Ancak Diyarbakır ve bazı bölge illerinde şeyh olgusu yüksek. Tasavvuf bu bölgede geleneksel. Medreselerin bile bağı var. Şeyhlerin aleyhine bir şey söylerseniz sizi topa tutarlar. Yıllardır olan bir durum. İnsanların dar zamanında medet umuyorlar. Halbuki bu insanlarımız şeyh yerine doktora gitse, tıbbi tedavi görse daha sağlıklı olur.”

"İnsanların duygularını istismar ediyorlar" 

İmamoğlu, din istismarcılarına karşı dikkatli olunmasını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Şeyhler bu insanların duygularını istismar ediyor. İnsanları kullanarak para kazanıyorlar. Bu kişiler, ‘hangi damardan girersem para kazanırımı’ iyi biliyorlar. Sağlıklı bir insan olsa böyle düşünmez. Muskada ne yazıyorlar bilmiyorum. Peygamber efendimizin döneminde bile böyle bir şey olmamış. Ama biri gelse ‘ben rahatsızım’ derse Kuran ayeti okursunuz. Bunda bir sıkıntı yok. Allah'ın ayetini okumak ne zamandan beri para ile yapılıyor. Böyle bir şeyi aklım almıyor." 

TIKLAYIN-Kadınların vücuduna Arapça yazılar yazan "üfürükçü hoca" tacizden gözaltına alındı