Gündem

Diyarbakır'da köpek katliamı!

Çöplükte çalışan işçiler, "belediye araçları, çukur kazıp çoğu köpeği gömdü" demiş

Görsel temsilidir

26 Ocak 2023 07:01

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde son haftalarda 30’a yakın köpek zehirlenerek öldürüldü. Adnan Menderes Mahallesi TOKİ yakınlarında ve Dicle yolunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek öldürülen köpekler için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı öğrenildi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Naz Eren, Diyarbakır ve ilçelerinde daha önce benzer bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Üç senedir merkezde olduğunu belirten Eren, “İlk defa Ergani’de böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Daha önce Diyarbakır’da, kedilerin zehirlendiğinden şüpheleniliyordu ama nekropsi yapılınca hastalıktan öldükleri belirlendi. Sokak köpeklerine yönelik nefret söylemlerinin etkisinden kaynaklı bu olayın yaşandığına inanıyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Eren, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için nekropsi yapılması gerektiğini söyledi.

Çöplükte çalışan işçilerin, "belediye araçları, çukur kazıp çoğu köpeği gömdü" dediğini aktaran hayvansever Nilay Yılmaz da, “Bu, buzdağının görünen kısmı. Aslında çok daha fazlasının gömüldüğünü söyledi. Ergani’de düzenli beslenen köpekler öldürüldü. Şehir genelinde kırsaldan tutun hayvan pazarına kadar her tarafta zehirlenmeler yaşanmış” ifadelerini kullandı.