Seçim 2023

Diyarbakır’daki 100 STK’dan "sağduyu" çağrısı

11 Mayıs 2023 00:33

Diyarbakır’da bulunan 100’e yakın sivil toplum, meslek ve iş örgütü, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden önce provokasyonlara karşı uyarı yaptı. Ortak açıklamada, provokasyonların sağduyu ile boşa çıkarılması çağrısında bulunuldu.

Sivil toplum, meslek ve iş örgütlerinin oluşturduğu Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu seçimlerden önce ortak bir açıklamayla sağduyu çağrısı yaptı.

Seçimlerin demokratik, adil ve güvenli bir ortamda tamamlanması için herkesin provokasyonlara karşı dikkatli olması ve sorumlu davranması çağrısı yapılan açıklamada, “Kamu görevlileri ve kurumları ile siyasi partiler, kampanya döneminde insan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı olmalı, seçim sürecine gölge düşürecek davranışlardan kaçınarak sürecin demokratik ve adil bir şekilde ilerlemesine katkı sunmalıdır” denildi.

Olası provokasyonların sağduyu ile boşa çıkarılması çağrısı yapılan açıklamada yetkililer, görevlerinin gereklerini yerine getirmeye davet edildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Siyasetçileri, birlikte yaşama kültürüne zarar verecek ve toplumsal sorunları derinleştirecek propaganda dilinden uzak durmaya özen göstermelerini bekliyoruz. Seçimin bir demokratik tercih seçeneği olduğunu unutulmadan; yurttaşların, hiçbir ayrımcılığa uğramadan seçim günü güven içinde sandık başına giderek oylarını kullanmasının imkânları sağlanmalıdır.”