Gündem

Diyarbakır'da yokluk kuyruğu; oruç tutanlar ücretsiz iftar için, bir buçuk saat ayakta bekledi

14 Mart 2024 13:17

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın her sene üç ayrı merkezde kurduğu Ramazan Çadırı’nın sayısı bu yıl ikiye indirildi. Ramazan ayı boyunca açık kalacak çadırdı, günlük 6 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Alım gücünün düştüğü, işsizliğin tavan yaptığı Diyarbakır’da iftar sofrasına yemek koyamayan Diyarbakırlılar belediyenin açtığı çadıra adeta akın etti.

Diyarbakır’da iftar saati 18.30 olmasına rağmen, saat 16.30’dan itibaren iftar çadırı önünde sıra oluşmaya başladı. Oruç tutanlar bedava iftar açabilmek için, bir buçuk saat ayakta bekledi. Yaşlı, kadın, erkek, engelli demeden binlerce kişiden oluşan kuyruk, kentteki yoksulluğun da fotoğrafı gibi yansıdı.

Amida Haber'e konuşan 67 yaşındaki Mehmet Aslan şunları söyledi, "5 nüfusum var. Asgari ücretle çalışıyorum. En azından birimiz burada iftarımızı açıyoruz. Hanım ve çocuklarım evde. Asgari ücretle geçinemiyoruz. Emekli ve asgari ücretlilere seçim zamanı söz veriyorlar ama halimiz ortada. Bu fotoğrafa bakınca utanıyorlar mı? Bizi bu hale düşürenler utansın.

Ayşe Demir adlı vatandaş ise, "Eşim engelli eve para getirecek kimsemiz yok. Eşimin engelli maaşı yetmiyor. Bu yüzden buraya geldik. 3 çocuğum var. Yemeği alıp çocuklarıma götürüyorum. Yardımlarla ayakta duruyoruz. Yaklaşık 2 saattir kuyrukta bekliyoruz. Bu Ramazan ayında geçinmek daha zor oldu. Allah bütün mağdurların yardımcısı olsun" dedi.