Gündem

Diyarbakır'da seçim öncesi kaçak yapılaşma arttı

17 Nisan 2023 14:00

Depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır’da kaçak yapılaşmanın arttığını belirten Mimarlar Odası Başkanı Ferit Kahraman, "Suç duyurusunda bulunuyoruz, ama maalesef bilinçli bir göz yumma durumu var" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremde Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı, 409 kişi hayatını kaybetti. Depreminden ardından gözler Diyarbakır’daki kaçak yapılara çevrildi.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanı Ferit Kahraman, 2018 yılındaki seçim arifesinde çıkarılan imar affı ile kaçak yapıların arttığına dikkat çekti.

Kaçak yapılar ile ilgili her hafta tespitlerini belediye ile paylaştıklarını belirten Kahraman, "Çoğu kez bu konuda girişimlerimiz bulunuyor. Suç duyurularına konu olan yapılar var, ama herhangi bir müdahale yapılmıyor" dedi.

Kahraman, tespit edilen kaçak yapılar hakkında uyarıda bulunduklarını, işlem yapılmayanlar için de suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Açıkça ifade etmek gerekiyor ki bilinçli bir göz yumma durumu var" diye konuştu.

"Kurumlar yazılarımıza yanıt vermiyor"

"Diyarbakır’da onlarca kaçak yapı tespit ettiklerini kaydeden Kahraman, "Biz, kentte onlarca yapı tespit ettik. Şüphe üzerine ilgili kurumlarla yazışmalar yapıyoruz. Yazılarımıza cevap bile yazmıyorlar. İkinci yazışmalardan sonra cevap geliyor. Kaçak yapıların tespiti için kurumları zorluyoruz. Ama gözle görülür ciddi bir artış var. Şuan Diyarbakır’ın farklı yerlerinde gördüğümüz onlarca kaçak yapı var" diye konuştu.