Gündem

Diyarbakır'da imam hatipte "sopalı" dayak iddiası: Anne, CİMER'e şikayet etti

22 Kasım 2023 17:37

Diyarbakır’da imam hatip Ortaokulunda okuyan oğlu A.B.K’nin önce müdür yardımcısı ardından Kuran-ı Kerim öğretmeni tarafından sopayla dövüldüğünü iddia eden Z.B., CİMER’e başvurdu.

Amidahaber'in aktardığına göre; Diyarbakır’da yaşayan anne Z.B, CİMER’e başvurdu. Yenişehir Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan oğlu A.B.K’nin sistemli şekilde akran zorbalığı ile öğretmen şiddetine maruz kaldığını ifade eden Z.B, idare ve öğretmenler ile yaptığı hiçbir görüşmeden sonuç alamadığını belirtti.

"Çocuğun ötekileştirildi"

7’inci sınıf öğrencisi oğlunun okulda, akran zorbalığına maruz kaldığını belirten Z.B, CİMER’e yazdığı dilekçede,  “Terbiyesiz hareketler yapılmakta ve çocuğum dövülmekte. Bir anne olarak sağduyulu davranıp çocuğumun durumu okul yönetimine ve öğretmenlerine bildirmesi yönünde tasfiyelerde bulundum. Fakat okul idaresi akran zorbalığı yapan bu çocukları disipline etmedikleri gibi çocuğumun sınıfının değiştirilmesini talep ettim ama yapmadılar. Bunun üzerine de çocuğum da bu gördüğü hakaret ve şiddet karşısında haklı olarak kendini savununca bu defa okul idaresi ve bazı öğretmenler tarafından okulda ‘sorunlu problemli’ olarak ilan edildi ve ötekileştirildi.” ifadelerine yer verdi

"Okul idaresi göz yumdu"

Okul idaresinin çocuğunun maruz kaldığı zorbalık karşısında sessiz kaldığını iddia eden Z.B’nin dilekçesinin devamı şu şekilde:

"Birkaç hafta öncesinde de ders sırasında çocukların çocuğuma sataşması sonucu, çocuğum ders öğretmeni K.K tarafından müdür yardımcısı F.A’nın yanına götürülerek dövdürülmüştür. Ben bir anne olarak çocuğum şiddet görmesine rağmen yine de okul yönetimiyle görüşmeye gittiğimde okul idaresi ve bazı öğretmenler bu dayak olayını normalleştirmeye çalışmış. ‘Ne olacak öğretmen sinirlenmiş bir iki tane vurmuş. Bunda ne var, biz de bazen çocuklarımızı evde dövüyoruz’ şeklinde konuştular.

"Öğretmen sopayla dövdü"

Son olarak dün (21 Kasım) Kuran-ı Kerim öğretmeni M.H.B tarafından çocuğum sınıfta diz kapaklarına ve ellerine sopayla vurmak suretiyle dövüldü. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Ben çocuğum dini ve ahlaki eğitim alsın diye imam hatibe gönderdim, çocuğum dayak yesin, zorbalığa ya da küfür öğrensin diye göndermedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın imam hatip okulları konusunda ne kadar titiz olduğunu bildiğim için Sayın Cumhurbaşkanımızdan konu hakkında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini arz ederim.”