Gündem

Diyarbakır’da 11 yaşındaki Mazlum, özel şirketin açtığı çukurda boğuldu: Ölümünü çocuklar haber verdi

08 Eylül 2023 20:03

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Develi Mahallesi’nde özel bir şirketin sulama kanalları için açtığı ve üstünü kapatmadığı, içi su dolu çukura giren 11 yaşındaki çocuk boğuldu.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Develi Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana geldi. Amida Haber'de yer alan habere göre, özel bir şirketin sulama suyu için çalışma yaptığı bölgede, 3 buçuk metre derinliğindeki içi su dolu çukur açık bırakıldı. Serinlemek için çukurdaki suya giren için giren 11 yaşındaki Mazlum Dağdelen, boğularak hayatını kaybetti.

Mazlum'un ölümünü arkadaşları haber verdi, cenazesini köylüler çıkardı

Develi Mahallesi Muhtarı ve Mazlum'un akrabası Münir Dağdelen ise, “Özel bir şirketin sulama kanalı yapmak için açtığı bir çukur. 3 buçuk metre derinliğinde ve içi su dolu. Sabah üç arkadaş gitmişler. Mazlum Dağdelen suya girmiş ve bir daha çıkamamış. Yanındaki çocuklar haber verince, köylüler çocuğun cenazesini kendi imkanları ile çıkardı” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Muhtar Dağdelen çukuru açan şirket ve müteahhitten davacı olduklarını söyledi.

11 yaşındaki Mazlum Dağdelen, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.