Gündem

Diyanet'ten "'Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' diyen ataşe görevden alındı" haberine yalanlama

20 Ağustos 2023 22:04

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Diyanet’in ataşesi 'Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' dedi görevden alındı" haberine ilişkin açıklama yaptı. Kurum, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ve haberle ilgili hukuki yollara başvurulacağını açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetenin yazılı nüshasında ve internet sitesinde, "Diyanet’in ataşesi 'Atatürk'e teşekkür etmeliyiz' dedi görevden alındı" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklama yaptı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Almanya'da Frankfurt Başkonsolosluğu nezdinde Din Hizmetleri Ataşesi olarak üç yıl süreyle görevlendirilen ve bu görevine 6 Ağustos 2018'de başlayan Sıddık Yıldırım'ın görev süresinin 6 Ağustos 2021'de sona erdiği belirtilerek haberin gerçeği yansıtmadığı" vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Akabinde Başkanlık makamı oluru ile görev süresi uzatılan Sıddık Yıldırım, 5 Kasım 2022 tarihi itibarıyla yurt içi görevine dönmüştür. Görüldüğü üzere Sıddık Yıldırım'ın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ettiği gerekçesiyle ataşelik görevinden alındığı iddiası, tamamen yalandır. Yıldırım, yurt dışı görev süresinin sona ermesinin ardından vaiz olarak kurumumuz bünyesinde görevine devam etmektedir. Gazetenin yalan haberiyle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından hukuki yollara başvurulacaktır."