Ekonomi

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Elinizi soframızdaki ekmekten çekin

Asgari ücret görüşmeleri devam ederken DİSK Beşiktaş Meydanı'nda yaptığı eylemle insanca yaşanacak ücret ve vergide adalet istedi

25 Aralık 2023 15:00

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) vergide adalet talebiyle Beşiktaş Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklamasında, gelirde ve vergide adalet istediklerini ve insanca yaşayacak ücret için alanlarda, meydanlarda, sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

"İş yerlerinden başlayan bu mücadelemiz geçtiğimiz ay İstanbul'dan Ankara'ya yaptığımız yürüyüşle devam etti. Kadıköy Meydanı'ndan yola çıkarken 'Yine burada olduğu gibi bütün dostlarımızla yoldaşlarımızla birlikteydik, bu yolu yalnız yürümeyeceğiz' dedik. Gerçekten de öyle oldu ve attığımız her adımda, yürüdüğümüz her metrede, kilometrede bizimle birlikte olan bütün işçi arkadaşlarımızla, bu mücadeleyi, bu iradeyi büyüten bütün yurttaşlarımızla umudu büyüterek Ankara'ya ulaştık.

Adil bir vergi sistemi için mücadeleyi büyütüyoruz. Adaletli bir vergi sistemi için kanun teklifimizin oy birliğiyle Meclis'ten geçmesi için çağrı yapıyoruz; Artık yeter. Eğer daha fazla vergi toplamak istiyorsanız halkın gözüne bakmaktan vazgeçin, etrafınıza bakın. Elinizi soframızdaki ekmekten çekin. Şirketlerin, bankaların kârları azamiyken bizi açlık sınırının altında asgari ücrete mahkum eden bu düzeni değiştireceğiz."