Gündem

DİSK Basın-İş'ten AKP ve CHP'ye akreditasyon tepkisi: Gazetecilerin işlerini yapmasına engel olacak her türlü gerekçeyi reddediyoruz

30 Mart 2024 10:38

Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası DİSK Basın-İş, yerel seçim sonuçlarının sayılacağı 31 Mart gecesi için gazetecilerin AKP ve CHP'nin il başkanlıklarına yaptıkları akreditasyon başvurularında çıkan sorunlara tepki gösterdi. 

DİSK Basın-İş'in sosyal medya hesaplarından yayımlanan açıklamada, AKP'nin İstanbul İl Başkanlığı'nda seçimi takip etmek isteyen gazetecilere basın kartı şartı koyduğu, CHP'de takip etmek isteyenlere ise seçime iki gün kala "kontenjanın sınırlı olduğunun bildirildiği" belirtildi.

Bu tür uygulamaların gazetecilerin seçim gecesinde mesleğini yapmasına "engel" oluşturacağını vurgulayan DİSK Basın-İş, AKP ve CHP İstanbul İl Örgütü’ne bu konuda adım atmaları çağrılarında bulundu.

Açıklamada, "31 Mart günü meslektaşlarımızın işlerini yapmasına engel olacak her türlü gerekçeyi reddediyoruz. Tüm siyasi partilerden bu engelleri kaldırmalarını ve gazeteciler için uygun çalışma koşullarını sağlamalarını talep ediyoruz" denildi.