Dünya

Dışişleri'nden 'Albuquerque' açıklaması: Derin endişe duyuyoruz

Şehirdeki 4 Müslüman cinayetinin bağlantılı olabileceği belirtilmişti

08 Ağustos 2022 09:11

T24 Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin Albuquerque şehrinde, üçü son bir hafta içinde olmak üzere, Kasım ayından bu yana 4 Müslüman şahsın şüphe uyandıracak şekilde art arda öldürülmelerinden derin endişe duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakanlık pazartesi sabahı yaptığı açıklamada cinayetlerin nefret suçu olabileceğini belirterek, olayın aydınlığa kavuşturulması için ABD'li yetkililere çağrı yaptı

Açıklamada, "Polis tarafından birbiriyle bağlantılı olabileceği ifade edilen ve nefret suçu olması ihtimali bulunan bu seri cinayetlerin faillerinin derhal bulunarak adalet önüne çıkartılmalarını istiyor, ilgili ABD makamlarının olayın tüm boyutlarıyla bir an evvel aydınlığa kavuşturulması için gerekli her türlü soruşturma ve araştırmayı titizlikle yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanıldı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Albuquerque'de cinayetleri inceleyen yetkililer, 4 Müslümanın öldürülmesinin birbiriyle bağlantılı olma ihtimali üzerinde duruyor. Polis, geçen hafta 4 cinayette de kullanıldığına inandıkları bir arabanın fotoğrafını paylaştı.