Dünya

Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv Büyükelçisi Torunlar'ı istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağırdı

04 Kasım 2023 15:36

T24 Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail'in ateşkesi kabul etmeyerek sivil halka saldırmayı sürdürmesi, kesintisiz ve sürekli insani yardım girişine izin vermemesi nedeniyle Gazze'de bir trajedi yaşandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, bu doğrultuda Torunlar’ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan dönüşünde yaptığı açıklamalarda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "sildiklerini", ancak İsrail'le diplomatik bağları koparmayacaklarını açıkladı. 

Erdoğan ayrıca İsrail’in insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşıyacak girişimlere destek vereceklerini vurgulamıştı.

İsrail, 19 Ekim'de güvenlik gerekçesiyle aralarında Türkiye de bulunan bazı ülkelerden tüm diplomatlarını "güvenlik gerekçesiyle" ülkeye geri çağırmıştı. Dolayısıyla İsrail'in Ankara Büyükelçisi İrit Lilian görevini sürdürse de Türkiye'de bulunmuyor. 

T24'e konuşan kaynaklar, diplomatların Türkiye'ye bir tepki olarak geri çağrılmadığını belirtmişti.