Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan toplantıya katılmak ve bire bir temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gitti

28 Kasım 2023 22:00

Güncelleme: 28 Kasım 2023 22:09

T24 Dış Haberler

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de bir araya geldi. İki gün sürecek toplantıda Orta Doğu ve Gazze'deki durum, Ukrayna-Rusya Savaşı, Batı Balkanlar gibi konuları ele alınacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da toplantıya katılmak ve bire bir temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gitti. 

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından paylaşıldı. 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile de görüştü

Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüştü. Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gerçekleşen görüşmede, Gazze’deki son gelişmeler ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci ele alındı" denildi. 

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü: İsveç'in NATO üyeliği süreci ve Gazze vurgusu

Fidan, Norveç Dışişleri Bakanı Eide ve İsveç Dışişleri Bakanı Billström ile görüştü

Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşıma göre; Fidan, Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında yaptığı ikili temaslar kapsamında, Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide ve İsveçli mevkidaşı Tobias Billström ile bir araya geldi.

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği'nde gerçekleşen her iki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze’deki son durum ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de ele alındı.

Bakan Fidan'ın ayrıca Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Igli Hasani, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron’la ikili görüşmeler gerçekleştirdi.