Gündem

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cizre Devlet Hastanesinin morguna 46 ambulans giriş yaptı" iddiasını yalanladı

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Cizre Devlet Hastanesi'nin morguna 46 ambulansın giriş yaptığı iddia edildi

13 Ocak 2024 20:33

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Cizre Devlet Hastanesinin morguna 46 ambulans giriş yaptı. Morg ve hastane sivillere kapatıldı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Cizre Devlet Hastanesi'nin morguna 46 ambulansın giriş yaptığı iddia edildi. 

Merkezin X hesabından yapılan açıklamada, Cizre Devlet Hastanesinin morgunda iddia edildiği gibi bir yoğunluğun söz konusu olmadığı belirtilerek, "'Cizre Devlet Hastanesinin morguna 46 ambulans giriş yaptı. Morg ve hastane sivillere kapatıldı.' iddiası doğru değildir. Hastane, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye kesintisiz olarak devam etmektedir. Terör örgütü sempatizanlarının sosyal medyadaki manipülatif paylaşımlarına itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

"Hastanemiz, hiçbir birimi kapatılmaksızın vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam etmekte"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya dair X hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayılmaya çalışılan 'Cizre Devlet Hastanesi'nin morguna çok sayıda ambulans giriş yaptığı için morg ve hastane sivillere kapatıldı' iddiası asılsızdır. Hastanemiz, hiçbir birimi kapatılmaksızın vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Sosyal medyadaki iddiaların maksadı açıktır. Bu maksat, devletimizi güçsüz göstermektir. İddiaların sahipleri, vatanına ve milletine bağlı olmak yerine terör örgütüne sempati duyanlardır."

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu bildirdi.

TIKLAYIN - Askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu | MSB: Şehit sayısı 9'a yükseldi

TIKLAYIN - Siyasilerden tepki yağdı: Terör örgütü ve destekçilerine lanet olsun!

TIKLAYIN - İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

TIKLAYIN - CHP MYK, şehitler için olağanüstü toplanıyor

TIKLAYIN - Ömer Çelik duyurdu: AKP aday tanıtım toplantısını erteledi

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı duyurdu: "Sosyal medyada terör örgütünü öven hesaplar tespit ediliyor"

TIKLAYIN - Dezenformasyon Merkezi'nden "şehit askerlerin isimleri" hakkında açıklama: Asılsız bilgiler!

TIKLAYIN - Şehit haberleri art arda geldi, spor camiası tek yürek oldu

TIKLAYIN - Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenledi

TIKLAYIN - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek

TIKLAYIN - Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı: Bakanlar ve MİT başkanı, Erdoğan başkanlığında toplanacak