Ekonomi

Depremin ardından Ceyhan'a petrol akışı güvenlik amaçlı durduruldu

48 saat içerisinde normal akışın başlatılmasının hedeflendiği belirtildi

06 Şubat 2023 13:29

Herhangi bir sızıntı ya da basınç problemi yaşanmamasına karşın güvenlik gerekçesiyle Adana Ceyhan petrol rafinerisine petrol akışı durduruldu.

Bloomberg'e konuşan üst düzey yetkili, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep-Maraş doğal gaz hattında hasarlar oluştuğunu, çıkan yangınların söndürüldüğünü söyledi.depremin ardından Gaziantep-Maraş doğal gaz hattında hasarlar oluştuğunu, çıkan yangınların söndürüldüğünü söyledi.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre hattın iki noktasında hasar meydana geldi, yangın oluştu. Maraş Türkoğlu ve Narlı’da oluşan hasarlardan sonra çıkan yangınlar söndürüldü.

48 saat içerisinde normal akışın başlatılması hedefleniyor

Hasardan Maraş, Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı etkileniyor. Bu ilçelere doğalgaz verilemiyor. Gaziantep ve Kilis de hasardan etkilenirken, buralar hattın içindeki gazdan besleniyor.

Üst düzey yetkili, 48 saat içerisinde normal akışın başlatılmasının hedeflendiğini söyledi ve herhangi bir sızıntı ya da basınç problemi yaşanmamasına karşın güvenlik gerekçesiyle Ceyhan Petrol Rafinerisi’ne petrol akışı durdurulduğunu belirtti.