Gündem

Deprem bölgesinde bulunan sağlık çalışanı isyan etti: Tekbir getirmeyin, alkış tutmayın, azıcık mantıklı olun, şoka girebilir bu insan!

12 Şubat 2023 20:24

Deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılan yaralılara alkış tutulmasına ve tekbir getirilmesine tepki gösteren sağlık çalışanı, enkazdan çıkarılan depremzedeye hiçbir şey söylenmemesi ve sessiz olunması gerektiğini, kişinin bu nedenle şoka girebileceğini belirtti. 

Depremzedeler enkaz altından çıkarılırken, kişinin şoka girmemesi için sessiz olunması gerektiğini söyleyen sağlık çalışanı şöyle konuştu: 

"Tekbir Allahu Ekber' deyip 50 kişi 100 kişi birden bağırıyorsunuz, azıcık mantıklı olun lütfen; şoka girebilir bu insan, neye uğradığını şaşırabilir, korkudan kalp krizi geçirip orada ölebilir bile. Azıcık mantıklı olun. Keza bunu 'Tekbir Allahu Ekber' diyenler için değil söylemiyorum sadece, alkışlayanlar da öyle. 

Uzun koridorlar yapılıyor, koridorlar boyunca hasta sedyeyle taşınırken, her geçen diyor ki, 'Abla hadi iyisin, maşallah'. Hiçbir şey söylemeyin sadece taşıyın, ambulansa gittiği zaman gerekli motivasyon sağlık ekipleri tarafından veriliyor. Bir de kameraya el salla diyen gerizekalılar var, bunların hiçbiri zerre faydası olan insanlar değil!"