Gündem

Denizli'deki göçükte ölen maden işçisi Mustafa Karahan defnedildi; hamile eşi ve 4 yaşındaki oğlu tabutun başından ayrılmadı

Maden mühendisi Kadir Özer ile Mustafa Karahan'ın hayatını kaybettiği aynı maden ocağında, geçen yıl da 16 işçinin göçük altında kaldığı, her gün Dalaman'dan Acıpayam'a giden işçi Ali Rıza Kut'un hayatını kaybettiği öğrenildi.

15 Aralık 2023 18:14

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde krom madeninde meydana gelen göçükte, maden mühendisi Kadir Özer ile birlikte hayatını kaybeden maden işçisi Mustafa Karahan, son yolculuğuna uğurlandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından aile yakınlarına teslim edilen 38 yaşındaki Mustafa Karahan'ın cenazesi, Hisar Mahallesi mezarlığına getirildi.

İki çocuk babası Karahan'ın 4 yaşındaki oğlu N. K, babasını görmek isteyince psikososyal destek personeli ve teyzesi yardımıyla tabutun yanına getirildi. Nebi Karahan, namaz kılınıncaya kadar burada bekledi. Gözyaşı döken aile üyelerini, yakınları ve destek personeli teskin etmeye çalıştı.

Buradaki cenaze törenine Karahan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, İlçe Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek de katıldı.

Karahan, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Göçük altında kalarak yaralanan ve Acıpayam Devlet Hastanesinde tedavisi süren 35 yaşındaki maden işçisi Rıfat Salman'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği, vardiya değişimi sonrası yaşandığı değerlendirilen göçükle ilgili bilirkişi heyetinin de incelemelerini sürdürdüğü ifade edildi.

TIKLAYIN - Denizli'de krom madeni göçtü, 2 işçi hayatını kaybetti: Aynı madende geçen yıl 16 işçi göçük altında kalmış, madenci Ali Rıza Kut ölmüş!

İlk göçük değil!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, bir krom madeninde göçük meydana geldi. İSİG Meclisi, maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın hayatını kaybettiğini, maden işçisi Rıfat Salman'ın ise göçük altında kaldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise ölen işçilerden "Hayatını kaybeden vatandaşlarımız" diye bahsettiği açıklamada, göçükle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Aynı maden ocağında geçen yıl da 16 işçinin göçük altında kaldığı, her gün Dalaman'dan Acıpayam'a giden işçi Ali Rıza Kut'un hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Göçük nedeniyle 3 kişinin mahsur kaldığını değerlendiren ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu mahsur kalan 3 kişiye ulaşıldı. İşçilerden Rıfat Salman, kurtarılarak sağlık ekiplerince Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaşamını yitirdiği belirlenen maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın cenazeleri, ekiplerin çalışmasıyla göçük altından çıkarılarak, otopsi için aynı hastanenin morguna gönderildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da gece saatlerinde yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Bir kişi yaralı kurtarıldı

Göçük altında mahsur kalan işçi Rıfat Salman, ekiplerin yoğun müdahalesi ile olaydan 4 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde bulunan sağlık görevlileri tarafından yapılan Salman, önce Acıpayam Devlet Hastanesi’ne, ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Salman'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Göçükte hayatını kaybeden Özer ile Karahan’ın cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Acıpayam Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürdürülüyor. 

 

Geçen yıl ölen işçi, her gün Dalaman'dan Acıpayam'a gidiyormuş

İSİG, aynı maden ocağında, geçen yıl 40 yaşındaki maden işçisi Ali Rıza Kut'un da göçük altında kalarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Aynı ocakta 22 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte 16 işçi mahsur kaldı. Yaklaşık iki saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından 360 metre derinlikteki göçük altından çıkartılan Kut, itfaiye ve işçiler tarafından ambulansa taşındı. Ancak Kut, ambulansta yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Göçük altında kalan 16 işçinin de kendi imkanlarıyla madenden çıktığı öğrenildi. 

Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden operatör Ali Rıza Kut’tun biri yeni doğmuş 6 çocuğu olduğu, her gün Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nden kilometrelerce yol giderek Acıpayam'daki maden ocağında çalıştığı öğrenildi. 

Aynı maden ocağında geçen yıl meydana gelen göçükte, operatör işçi Ali Rıza Kurt hayatını kaybetmişti