Seçim 2024

DEM Parti'nin Bitlis adayı değişti

Faruk İşlek

27 Şubat 2024 16:57

DEM Partisi, Bitlis Belediyesi Eş Başkan adayı Enver Barin'in bir dava nedeniyle kendi isteğiyle adaylıktan çekildiğini yerine aday adayı olan  Faruk İşlek'in belirlendiğini duyurdu. 

DEM Parti'den yapılan açıklama şöyle: 

Bitlis Belediye Eş Başkan adayımız Enver Barin'in adaylık ilanından sonra yerel mahkeme alışılmışın dışında hızlı bir şekilde Enver Barin arkadaşımızın dosyasını sonuçlandırıp istinaf mahkemesi sürecini işletmeden Yargıtay'a göndermiştir. Belediye Eş Başkan adayımız Enver Barin gelecekte yaşanabilecek hukuksal sorunların önünü almak için kendi talebiyle Eş Başkanlık adaylığından çekilme kararı almıştır. Partimizin listesinden kontenjan adayı olarak yer alıp mücadelesine inançla ve aynı ekip ruhuyla devam edecektir. Seçim komisyonumuz ve Eşbaşkan adaylarımızın almış olduğu karar ile aday adayımız olan Faruk İşlek, Belediye Eş Başkan adayımız olmuştur.

Halkın iradesine karşı yürütülen bütün kirli politikalara karşı alternatifsiz değiliz. Enver Barin ve Faruk İşlek arkadaşlarımız ile çalışmalarımızı aksatmadan sürdürerek Bitlis halkının iradesine yönelik yürütülecek kirli politikalara karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.