Politika

DEM Partili yetkiliden İstanbul değerlendirmesi: Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz

"Kent uzlaşısını savunuyoruz"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunmuş; iki parti işbirliğini sürdüreceklerini belirtmişti

14 Ocak 2024 15:27

Yerel seçimler yaklaşırken bir yandan iktidar cephesinde bir yandan da muhalefette aday belirlemenin yanı sıra iş birliğine yönelik görüşmeler devam ederken, DEM Partili yetkili, partisinin İstanbul’la ilgili stratejisini T24’e açıkladı. Dem Partili üst düzey yetkili, İstanbul’da muhatabın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğuna dikkat çekerek, “Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz” dedi. Aynı yetkili, Hatay’la ilgili de “Hatay’da aday çıkarıp çıkarmamayı ciddi ciddi tartışıyoruz” ifadesini kullandı.

Türkiye adım adım yerel seçime doğru giderken, AKP’nin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Murat Kurum’u açıklamasının ardından gözler CHP ile DEM Parti’nin İstanbul’daki iş birliğine yönelik görüşmelerine çevrildi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaretinin ardından kulislerde başta İstanbul olmak üzere bazı kentlere yönelik iki parti arasında iş birliği kurulabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

 “Üzerinde çalışılması ve tartışılması gerekiyor”

 İki parti arasında devam eden temaslarla ilgili T24’e bilgi veren DEM Partili üst düzey bir yetkili, CHP Genel Merkezi’nde liderler arasında yapılan görüşmede İstanbul konusunun gündeme gelmediğine dikkat çekerek, “İstanbul’un biraz daha üzerinde çalışılması ve tartışılması gerekiyor” dedi. Partinin yetkili kurulları tarafından daha önce yapılan ‘kent uzlaşısı’ şartını hatırlatan yetkili, “Kent uzlaşısını savunuyoruz. Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz” ifadesini de kullandı. 

İstanbul’da muhatabın bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu da hatırlatan yetkili, şunları söyledi: 

 “Hatay’ı ciddi ciddi tartışıyoruz”

 “Kendi zeminimizdeki güçlerle tekrar görüşmemizin gerekliliği sebebiyle ve yine muhatabın bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olması sebebiyle detaylara girilmedi. İstanbul tartışması henüz çok yürütülmedi. Kaldı ki İzmir, İstanbul, Mersin, Bursa bu konuda aynı çerçevede yani kent uzlaşısı çerçevesinde değerlendirilen kentler. Hatay’da aday çıkarıp çıkarmamayı ciddi ciddi tartışıyoruz. Ankara, Bolu, Antalya gibi kentlerde de aday arayışımız belli bir düzeye geldi, olgunlaşınca kamuoyuyla paylaşılır.”


TIKLAYIN - DEM Parti'den CHP'ye ziyaret | Özgür Özel: İlişkilerimiz kamuoyu önünde açık ve şeffaf olarak sürecek