Gündem

DEM Partili Gergerlioğlu, oğlunun okuluna girmesini yasaklayan belgeyi paylaştı

27 Şubat 2024 17:24

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da oğlunun okuduğu liseye alınmayınca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan kişilerin kamu kurumlarına girişinin yasaklandığını öğrendi. Karara tepki gösteren Gergerlioğlu, "Anayasa'yı ayaklar altına alan, utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır" dedi. 

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında “Yaklaşık 8 yıla yakındır bu belgeyi devlet kurumlarından almak için uğraş veriyorum” diyen Gergerlioğlu, Kocaeli 1'inci İdare Mahkemesi'nin kararı ile edindiği belgeye ilişkin şunları söyledi:

“Belge; 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra açığa alınan kişilerin kamu binalarına, iş yerleri ve bürolara girişlerinin engellenmesi ile ilgili İzmit Kaymakamlığı’nın kamu kurumlarına gönderdiği bir talimat. 'Gizli' olarak gönderilmiş. Anayasa'yı ayaklar altına alan, utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır.”

Müftülük, tapu, nüfus dahil tüm kamu kurumlarına giriş yasak

Açığa alınan kişilerin kamu binalarına girişlerinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Gergerlioğlu, “Kişinin hakkında kesinleşmiş bir hüküm yok idari ve adli olarak. Açığa alınmış ve 'hiçbir kamu binasına, işyerine, büroya giremez' diyor. Kim demiş bunu? Ersin Emiroğlu, İzmit Kaymakamı şu anda Sakarya Vali Yardımcısı. Utanç verici bu kararın altına imza atıp 'Gizli' ibaresi ile nerelere göndermiş? İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü, İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı, İzmir İlçe Nüfus Müdürlüğü, İzmit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İzmit İlçe Müftülüğü, İzmit İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmit İlçe Mal Müdürlüğü, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğü, İzmit İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İzmit Tapu Müdürlüğü, İzmit Toplum Sağlığı Merkezi, İzmit Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü” diye konuştu.

"Oğlumu okuluna almadılar"

Gergerlioğlu, süreci şöyle anlattı:

“Oğlumu İzmit Nuh Çimento İmam Hatip Orta Okulu'na vermiştim. Orada kayıtlı olarak okuyordu ve bu arada ben 13 Ekim 2016 tarihinde açığa alınmıştım daha ihraç da edilmemiştim. Seka Devlet Hastanesi'nde Göğüs hastalıkları uzmanı olarak çalışırken açığa alınınca uzun bir süredir ihmal ettiğim çocuklarımın eğitimi ile ilgili bir girişimde bulunmak için Okul Aile Birliği toplantısına katıldım. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu'na seçildim ve bu seçim sonrası mutlu da oldum çocuğumun eğitimini ve okulun idaresini ve çocukların eğitim durumunu yakından takip edebilecektim. Ancak 3-4 gün sonra İzmit Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu 2016'nın sonlarındaki müdürü beni arayarak; 'Ömer Faruk Bey siz okul aile birliğine seçilmişsiniz ama sizi bu okul aile birliğinde tutamayacağız' dedi. 'Niye?' dedim. 'Siz açığa alınmışsınız o yüzden sizi okul aile birliğinden çıkartıyoruz' dedi.”

Gergerlioğlu, okul müdürüne itiraz edince müdürün kendisine “FETÖ üyeliği” nedeniyle okula alınamayacağına dair yazıyı gösterdiğini anlattı. Müdüre, “FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle açığa alınmadım. Kürt meselesinde söylediğim meselelerden dolayı açığa alındım” diyen Gergerlioğlu, müdürün gösterdiği belgeyi incelediğini ancak kopyasını alamadığını aktardı.

Belgeyi 8 yıl sonra mahkeme kararıyla aldı 

Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben çocuğumun okuluna gidiyorum bana; 'Bu okula girmen bile bizim ihsanımız ile' diyor hiç utanmadan. 5 Ağustos 2016'da bu yazı yazılmış onlarca devlet kurumuna gönderilmiş. Ardından yüz binlerce insana uygulanmış. Kimse bu belgeyi ele geçirmemiş. Ben inatçı bir adamım. 8 yıl da olsa 80 yıl da olsa bu tür utanç verici belgeleri ele geçiririm. Mahkeme kararı ile aldım.”

Gergerlioğlu, söz konusu belgeyle ilgili yasal süreçleri başlatacağını söyledi.