Gündem

DEM Parti ile HÜDA PAR’ın Batman adaylarının yan yana maç izlemesi rahatsızlık yarattı

“Bir araya gelmemiz mümkün değildir“

27 Şubat 2024 10:38

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  ile Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Batman belediye başkan adaylarının yan yana maç izlemesi, DEM Parti’de rahatsızlık yarattı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) adayı Serkan Ramanlı geçen pazar günü Batman Petrolspor ile Anadolu Üniversitesispor arasındaki maçı statta izlediği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ramanlı, “Tribünler farklı renkleriyle güzeldirler. Kardeşliğin diğer adıdır tribün. Yarasasıyla, Vikingiyle her rengiyle bizimdir tribünler. Galibiyetler, mağlubiyetler gelir geçer, baki kalan kardeşliğimizdir azizler” notunu düştü.

Görüntülerde Ramanlı’nın yanında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün’ün de olması dikkati çekti. HÜDA PAR Batman Milletvekili ve aynı zamanda parti sözcüsü olan Ramanlı, paylaştığı görüntünün son bölümünde belediye başkan adaylığına ilişkin afişine yer verdi.

“Sükûnete çağırıyoruz”

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması Batman’da tepki ve tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışmaların olası gerginliklere dönüşmesini engellemek için DEM Parti Batman İl Örgütü, yazılı açıklama yaptı. “Yurtsever Batman halkına” notuyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir. Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün (önceki gün)  bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değerli ailelerimizi yaşananlar karşısında sükûnete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır.”

Protokolden taraftarların yanına geçti

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, milletvekili olması nedeniyle maçı protokol bölümünde izleyen Ramanlı, bazı taraftarların talebi üzerine seyircilerin olduğu bölüme geçti ve DEM Parti adayı Mehdi Öztüzün’ün yanına giderek tokalaştı.

Üç ihtimal

Tepkilerin odağındaki DEM PARTİ’nin Batman Belediyesi Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün’ün sessizliğini koruması dikkati çekti.

DEM Batman İl Örgütünün, “partinin ilgili kurullarınca inceleneceğine” yönelik açıklamasının ardından Öztüzün’ün adaylıktan çekilmesi, yerine başka bir ismin aday gösterilmesi ve özeleştiri yaparak özür dilemesi formülleri tartışılmaya başlandı.