Politika

DEM Parti'den Mardin adaylığını duyuran Ahmet Türk geri çekildi: Aktif siyasetten çekiliyorum

Ahmet Türk, 2014 ve 2019 yıllarında Mardin'de belediye başkanı seçilmiş ancak görevden alınıp yerine kayyım atanmıştı

14 Ocak 2024 14:19

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, önseçimde barajı geçemeyince adaylığını geri çektiğini açıkladı, aktif siyaseti bıraktığını söyledi.

Ahmet Türk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için yaptığı aday adaylığı başvurusundan vazgeçti.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, önseçimde birinci turda seçilemediği için çekilen Türk, "Kürt halkının mücadelesini farklı platformlarda sürdüreceğim" dedi. Türk, dün yapılan seçimlerde sandıktan birinci çıktı. Ancak yüzde 50+1 barajını geçemedi.

Aktif siyaseti bıraktı

DEM Parti'de dün 10 il ve bağlı birçok ilçede belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini belirlemek için halk oylaması yapıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, daha önce yaptığı açıklamada birinci turda seçilememesi halinde aday adaylığından çekileceğini belirtmişti.

Başvuruyu geri çeken Türk “Daha önce yüzde 50’yi aşmamam durumunda çekileceğimi açıklamıştım. Halkın sahiplenmesinde dolayı halka teşekkür ediyorum. Aktif siyasetten çekiliyorum. Kürt halkının mücadelesini farklı platformlarda sürdüreceğim” diye konuştu.

TIKLAYIN-İki kez kayyım atanmıştı: Ahmet Türk, Mardin için adaylık başvurusu yapacak